AcasăNewsInedit!(VIDEO) Solstitiu de vara 2011-Superstitii-traditii pe mapamond

Inedit!(VIDEO) Solstitiu de vara 2011-Superstitii-traditii pe mapamond

Solstitiu de vara 2011 - Traditii si superstitiiSolstitiu de vara 2011 - Traditii si superstitii

Traditiile si superstitiile in timpul solstitiului de vara au radacini stravechi. Fiindca este cea mai lunga zi a anului (ziua in care are loc solstitul de vara) a fost considerata punct de rascruce. In timpul solstitului de vara exista un anume moment in care toate stihiile stau in cumpana lucru ce a generat mai multe traditii si obiceiuri.  Solstitiul de vara are loc intr-o zi a absolutului inscrisa sub semnul focului care este simbolul soarelui.

Solstitiu de vara 2011 - Traditii si superstitii
Solstitiu de vara 2011 - Traditii si superstitii

Traditiile si superstitiile vechilor celti vis  avis de solstitiul de vara, constau in aducerea de multumiri zeitei Litha care asigura fertilitate, bogatie, putere si ordine. Vechii germani sarbatoreau solstitiul de vara prin aprinderea de focuri pe munte si rostogolirea la vale roti aprinse care simbolizau soarele. Aceste traditii si obiceiuri aveau menirea sa omagieze  pe zeul lor Wotan, in acelasi timp ele avand rolul sa puna pe fuga spiritele rele.

In China antica , sarbatoarea solstitiului de vara era o sarbatoare dedicata pamantului , fortei feminine si pricipiului Yin. Solstitiul de iarna era rezervat sarbatoririi cerurilor , fortei masculine si principiului Yang. In vechea Galie , celebrarea solstitiului de vara era denumita „Sarbatoarea lui Epona” , dupa numele unei zeite a cailor, personificand fertilitatea, independenta si agricultura.

[youtube]dmPXOusmzrw[/youtube]

Vezi si solstitiul de vara explicat stiintific.

Cititi si:

Takashi Murakami, creatorul GOOGLE Doodles Solstice – GALERIE FOTO

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
5.361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger