AcasăDezvaluiriFostul sef CSA taraste 222 de parlamentari la Curtea Constitutionala

Fostul sef CSA taraste 222 de parlamentari la Curtea Constitutionala

Dupa ce a pierdut procesul  in care acuza ca Parlamentul Romaniei l-ar fi demis in mod abuziv, fostul militian Constantin Buzoianu a decis sa-si incerce norocul si la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Constantin Buzoianu vrea inapoi la CSA, unde avea leafa de 50.000 de euro

Astfel, fostul sef al Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor (CSA), demis dupa dezvaluirile facute anul trecut de „National”, a sesizat CCR sustinand ca cei 222 de parlamentari (din 225 prezenti) care au votat pentru revocarea sa din functie ar fi incalcat Constitutia. In acest fel, fostul militian de la Constanta devenit „regele” asigurarilor din Romania, spera sa-si recapete functia si salariul „modest” de functionar public. Ce-i drept, supararea lui Buzoianu este de inteles, daca tinem cont de faptul ca acesta incasa o leafa de 50.000 de euro si spera sa iasa la pensie din functia de presedinte CSA. Ghinionul a fost insa ca deputatii l-au bagat in sedinta, acuzandu-l de conflict de interese, intrucat fiul acestuia facea afaceri cu…asigurari.

Las-o ba, ca mergea-asa!

La inceputul acestei luni Biroul Permanent al Camerei Deputatilor au raspuns unei solicitari a Curtii Constitutionale in care ii explica presedintelui Augustin Zegrean ca plangerea lui Buzoianu nu sta in picioare, fiindca, potrivit legii, fostul sef CSA nu avea dreptul sa sesizeze CCR. Chiar si-asa, parlamentarii care l-au demis pe Buzoianu si-au facut timp ca sa aprobe punctul de vedere destinat CCR, justificand ca pe 16 octombrie 2012, cand l-au dat afara de la CSA, n-au facut decat sa aplice legea.

author avatar
Narcis Voica
1.695 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger