AcasăPoliticaAntonescu, ATAC DUR la adresa lui Ponta: "Vrea tare proiectul Rosia Montana....

Antonescu, ATAC DUR la adresa lui Ponta: „Vrea tare proiectul Rosia Montana. A declansat un joc parsivel”

Presedintele PNL, Crin Antonescu, pare deranjat de atitudinea premierului Victor Ponta, care, spune el, „vrea tare” proiectul de la Rosia Montana, insa nu si asumarea raspunderii – pe care o paseaza Parlamentului.

Un nou motiv de disputa in USL, proiectul Rosia Montana starnind vrajba intre Crin Antonescu si Victor Ponta. „Premierul vrea foarte tare acest proiect, dar nu vrea sa-si asume raspunderea”, a declarat presedintele PNL, care acuza ca de la prim-ministrul Romaniei a pornit un „joc parsivel” la adresa lui, potrivit ziarului Adevarul.

„Primul care a spus ca va vota, inainte de o discutie in Parlament, impotriva proiectului a fost chiar primul-ministru. Impotriva mea, a inceput apoi un joc destul de parsivel, asocierea mea cu domnul Vasile Blaga, uitandu-se faptul ca PNL si PDL nu au majoritate in Parlament”, a declarat Antonescu.

De asemenea, presedintele PNL a subliniat ca din punctul lui de parere premierul nu actioneaza conform propriilor convingeri. „Premierul este absolut convins ca este un proiect bun, fezabil. Nu inteleg atunci de ce nu a dat o hotarare de Guvern pe baza acestei convingeri, ci doreste sa arunce raspunderea la Parlament. (…) Daca lucrurile sunt toate in ordine , ce nu isi asuma Guvernul, ministrul Mediului, premierul acest proiect? De ce mi-l da mie sa decid? Normal ca apar suspiciuni. Asta inseamna ca nu exista toate garantiile necesare”, a argumentat presedintele Senatului.

Acesta a sustine ca vinovat de situatie este chiar Victor Ponta prin atitudinea contradictorie legata de Rosia Montana. „Noi am intrat in incurcatura din cauza premierului care a spus ca nu-l voteaza. Atunci eu de ce-as vota pentru? Premierul a anuntat ca este o lovitura impotriva sa, desi am spus ca voi vota cum va vota si domnia sa. Daca PSD vrea sa faca acest proiect, de ce nu il sustine in Guvern? Nu poti sa faci ceea ce isi doresti cu mana altuia”, a apreciat Antonescu.

„Impotriva mea se dezlantuie o canonada oficiala de la PSD. In Senat insa, in comisiile de justitie si admnistratie, in care PNL nu are majoritate, se da aviz negativ proiectului in unanimitate”, a mai precizat liberalul.

Foto: semnal.eu

author avatar
Alina Costache
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger