AcasăPoveste EMOTIONANTA! Barbatul care traieste de aproape jumatate de veac pe patul...

Poveste EMOTIONANTA! Barbatul care traieste de aproape jumatate de veac pe patul de spital!

Faceti cunostinta cu Paulo Henrique Machado care traieste de 45 de ani internat intr-un spital. In copilarie s-a imbolnavit de poliomielita si a ramas paralizat, motiv pentru care este dependent de aparatul de respirat pe care il foloseste zi de zi.

Chiar daca a fost pus la grea incercare, brazilianul nu s-a lasat invins si a incercat sa-si faca suferinta mai usoara. S-a specializat ca animator de computer, iar acum lcureaza la crearea unui film despre viata lui.

Primele amintiri ale lui Paulo sunt din spital, loc unde se plimba intr-un scaun cu rotile. In aceasta institutie medicala unde nimeni nu vrea sa ajunga, barbatul avea sa-si petreaca toata viata. Brazilianul a povestit pentru BBC ca, in copilarie, fotbalul si jucariile nu erau o optiune, asa ca a trebuit sa-si foloseasca imaginatia pentru a putea razbi.

Pe vremea cand el s-a imbolnavit, in anii ’70, speranta de viata a copiilor care sufereau de poliomielita era de 10 ani. Nu existau vaccinuri, iar epidemiile erau devastatoarea in Brazilia.

In momentul in care a fost internat, si-a facut repede prieteni. Din pacate, pe multi dintre ei i-a vazut cum au parasit aceasta lume din cauza faptului ca starea lor de sanatate se agravase extrem de mult. Dintre toti cei pe care i-a cunoscut in anii ’70, doar Eliana mai traieste – o femeie pe care o considera ca si sora lui. Medicii nu isi explica cum ei au putut sa scape de un destin fatal. Paulo are o explicatie in acest sens. Barbatul a povestit pentru BBC ca intre el si cealalta pacienta s-a creat o legatura foarte stransa care i-a ajutat din punct de vedere emotional.

In spital, brazilianul dispune de doua computere cu ajutorul carora realizeaza multe animatii. Sprijinit de oameni cu suflet mare, Paulo a reusit sa stranga 65.000 de dolari pentru a putea produce un serial despre viata sa.

Asistenta care il are in grija pe barbat marturiseste ca este foarte mandra de Paulo pentru ca, de-a lungul timpului, a facut multe progrese. “Inima mi se umple de fericire cand vad ca scopul sau de a realiza un film de animatie este aproape atins. Este incredibil ce-au reusit ei doi sa faca”, a spus aceasta pentru BBC.

FOTO: Capturi Youtube.

author avatar
Anca Murgoci
611 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger