AcasăNewsFrauda la Bacalaureat 2013: Sapte candidati de la Liceul Bolintineanu, eliminati!

Frauda la Bacalaureat 2013: Sapte candidati de la Liceul Bolintineanu, eliminati!

Bacalaureat 2013: Sapte dintre candidatii de la Liceul Bolintineanu au fost eliminati din examen, dupa ce asupra lor au fost gasite dovezi cum ca au incercat fraudarea examenului, la proba de limba si literatura romana, potrivit Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Comisia de Bacalaureat a municipiului Bucuresti a decis eliminarea din cadrul examenelor de Bacalaureat 2013 a sapte candidati, care au sustinut, luni, proba scrisa de limba si literatura romana la Liceul Dimitrie Bolintineanu.

„Decizia vine ca urmare a faptului ca asupra acestora au fost gasite dovezi care indica tentativa de frauda – copiute, carti cu rezolvari, telefoane mobile etc. Dovezile au fost gasite in timpul perchezitiei corporale realizate de ofiterii de Politie, care au descins in centrul de examen si consemnate in procesele verbale transmise de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Perchezitiile au fost efectuate asupra a 41 de absolventi prezenti la examen”,  se arata in comunicatul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

De asemenea, s-a dispus si anularea lucrarilor la proba de limba si literatura romana ale absolventilor eliminati.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, declara, marti, ca, dupa ce Parchetul va comunica mai multe date din ancheta, se va decide daca toti elevii de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” vor sustine proba de miercuri a bacalaureatului.

Totodata,  Remus Pricopie a mai precizat ca proba scrisa la limba si literatura romana sustinuta luni nu va fi reluata, precizand ca in majoritatea centrelor de examen examenul s-a desfasurat in conditii bune, doar la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” fiind probleme „extrem de grave”.

author avatar
Alina Costache
552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger