AcasăVezi gafele senzationale ale Printului consort Philip!

Vezi gafele senzationale ale Printului consort Philip!

Sambata implineste 90 de ani, este sotul reginei Elisabeta si este celebru prin gafele sale senzationale. Printul consort Philip a avut numeroase obligatii diplomatice de-a lungul celor 64 de ani de casatorie cu Regina Elisabeta a Marii. Ceea ce a atras cel mai mult atentia asupra sa au fost remarcile sale incorecte politic, cand nu au fost de-a dreptul insolente. Dar toate, fara exceptie, de un umor nebun. Iata mai jos, culese de Daily Mail, cateva mostre din ceea ce Printul Philip insusi a numit „Dontopedalogie – stiinta de a deschide gura si de a-ti baga piciorul in ea, o stiinta pe care eu o practic de ani buni de zile”.

Vizite de stat

„Aratati de parca v-ati pregati de culcare”, i-a spus Presedintelui Nigeriei, imbracat in roba traditionala.

„Va mai aruncati sulite unii intr-altii?”, l-a intrebat pe liderul aborigen William Brin, pe cand vizita Parcul Cultural Aborigen din Queensland in 2002.

„N-am venit aici de placere. Ne putem imagina si alte moduri de a ne distra”, a declarat Printul Philip in timpul unei vizite in Canada in 1996.

„Deci ai reusit sa scapi nemancat?”, i-a zis unui student britanic care emigrase in Papua Noua Guinee, in timpul vizitei oficiale din 1998.

„Nu-i asa ca majoritatea va trageti din pirati?”, a intrebat in timpul vizitei in Insulele Cayman, in 1994.

In Europa

„As vrea tare mult sa merg in Rusia, desi ticalosii mi-au ucis jumatate de familie”, a declarat Printul in 1967, intrebat daca ar vrea sa viziteze Uniunea Sovietica.

„Tampita intrebare!”, la un banchet la Palatul Elysee, unei ziariste BBC care o intrebase pe Regina daca se simtea bine in acea vizita in Franta.

„O enorma risipa de spatiu”, le-a zis musafirilor, la inaugurarea noului sediu al ambasadei britanice la Berlin, care costase peste 20 de milioane de euro.

In Scotia

„Cum iti tii elevii departe de carciuma, pana trec examenul?”, unui instructor auto scotian in 1995.

„Arata de parca ar fi fost pusa de indieni”, despre o cutie cu fitil, in timpul vizitei unei fabrici. Mai tarziu, a rectificat: „Am vrut sa zic cowboys. Mereu confund cowboyi cu indienii.”

„O vorba din popor spune ca dupa foc, cea mai mare nenorocire e apa. Inca mai uscam Castelul Windsor”, le-a spus „incurajator” supravietuitorilor atentatului cu bomba de la Lockerbie.

Despre China

„Ghastly” (care inseamna si galben, si groaznic de mare, si dezgustator), a fost parerea sa despre Beijing, in timpul vizitei sale in China in 1986.

„Daca are patru picioare si nu e scaun, daca are doua aripi si zboara dar nu e aeroplan, daca inoata si nu e submarin, chinezii il mananca”, tot in 1986, la o vizita la World Wildlife Fund, cea mai importantata organizatie care lupta pentru salvarea si conservarea speciilor.

„Daca mai stai mult pe-aici, o sa te intorci acasa cu ochii oblici”, unui student britanic, in timpul aceleiasi vizite in China.

Despre multiculturalitate

„Sunt aici o gramada din familia dumneavoastra „, dupa ce s-a uitat atent  la ecusonul omului de afaceri Atul Patel, in timpul unei receptii la Buckingam cu 400 de oameni de afaceri indieni, in 2009.

„Deci cine e drogat aici? El arata de parca ar fi drogat”, unui membru in varsta de 14 ani al unui club al tinerilor din Bangladesh, in 2002.

„Sunteti toti o singura familie?”, grupului multirasial de street dance Diversity, in 2009.

Regina Elisabeta si Printul Philip, 64 de ani de casnicie

Despre femei

„Femeile britanice habar n-au sa gateasca”, la Scottish Women Institute, in 1961.

„Ah, deci asta e coltul feminist!”, unui grup de parlamentare laburiste, la un cocktail la Buckingam, in 2000.

„Sunteti femeie, nu-i asa?”, unei kenyence, in 1984.

„Daca nu trage parturi si nu mananca fan, atunci nu e ceva sa o intereseze”, despre Printesa Anne, fiica sa, mare iubitoare de cai.

„Daca un barbat ii deschide usa de la masina sotiei sale, fie este o masina noua, fie este o sotie noua.”

Despre celebritati

„Cu ce faci gargara, cu pietre?”, lui Tom Jones, dupa concertul Royal Variety din 1969. Mai tarziu a adaugat filosofand: „Este foarte greu sa inteleg cum poti sa devii celebru cantand cele mai cumplite melodii”.

„Oh, deci a ta era masina aia infioratoare? O vedeam des, cand mergeam la castelul Windsor”, lui Elton John, cand a aflat ca acesta a vandut automobilul Aston Martin vopsit cu insemnele clubului de fotbal Watford.

„As vrea sa inchida naibii microfonul ala!”, in timpul recitalului aceluiasi Elton John la Royal Variety 2001.

Despre mancare si bautura

„Aduceti-mi o bere! Nu conteaza ce marca, numai bere sa fie”, cand premierul italian Giuliano Amato i-a oferit cateva vinuri fine, la un dineu la Roma, in 2000.

„Nu-ti hrani iepurii cu papaia, actioneaza ca un contraceptiv… Desi s-ar putea ca la iepuri sa nu functioneze”, unui crescator de iepuri in Anguila, in 1994.

Despre clase sociale si bani

„Oamenii cred ca aici e un sistem de clasa rigid, dar se cunosc unii duci care s-au insurat cu fete din cor. Unii s-au insurat chiar cu americance”, in 2000.

„Daca calatoresti atat de mult cat calatorim noi, apreciezi imbunatatirile aduse in proiectarea avioanelor, pentru mai putin zgomot si mai mult confort. Bine, daca nu calatoresti cu chestia aia, careia ii zice economy class, si care e dezgustatoare”, la Aircraft Research Association, in 2002.

„La anul ajungem pe rosu. Probabil o sa fiu nevoit sa renunt la polo”, lamentandu-se de cresterea taxelor in 1963.

„Toata lumea spunea ca trebuie sa avem mai mult timp liber. Acum se plang ca sunt someri”, spunea Printul in timpul recesiunii din 1981.

Despre arta si moda

„Nu ti-ai ‘creat’ prea bine barba, nu-i asa? Zau ca trebuie sa te straduiesti mai mult cu barba ta”, unui tanar creator de moda, la Buckingam in 2009.

„Arata ca chestiile alea pe care le aduce fiica-mea acasa de la scoala de arta”, vizitand o expozitie de arta etiopiana primitiva in 1965.

Despre presa

„Tu ai tantari. Eu am presa”, unei intendente a unui spital din Caraibe.

author avatar
Adrian Patrusca
3.896 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger