AcasăSPORTBrazilia - Romania 1-0. L-am retras pe Ronaldo (VIDEO)

Brazilia – Romania 1-0. L-am retras pe Ronaldo (VIDEO)

Nationala Romaniei a pierdut, cu 0-1, amicalul cu Brazilia disputat miercuri dimineata la Sao Paolo. Jocul a insemnat nu doar un meci important pentru palmaresul tricolorilor, ci si retragerea din activitate a atacantului Ronaldo.

Cu un singur stranier în formula de start, Romania a fost un sparring-partner util pentru nationala Braziliei in meciul de retragere al lui Ronaldo. Sud-americanii, care se pregatesc pentru Copa America, au controlat cu autoritate jocul de la Sao Paolo, mai ales in prima repriza, cand si-au creat numeroase ocazii de a marca.

Balul a fost deschis de fundasul Lucio (5) al carui vole a fost boxat de Tatarusanu. Neymar (11) a sutat putin pe langa poarta stelistului, iar Fred si Robinho au ratat si ei de putin tinta in minutul 21. Gazdele nu au mai gresit in minutul 23, cand Maicon a centrat de pe dreapta, Rapa a sarit pe sub balon, Neymar a preluat, l-a evitat elegant pe Tatarusanu si i-a trimis in faţa portii lui Fred, care a indeplinit o simpla formalitate.

Dupa doua minute a venit si singura ocazie a echipei noastre, Gabi Muresan zguduind transversala portii aparate de Victor cu un sut-bomba din lovitura libera de la 35 de metri. In ultimul sfert de ora al primei reprize si-a facut aparitia pe teren si sarbatoriul serii, Ronaldo. Desi a implinit de curand 100 de kilograme, atacantul de 34 de ani s-a demarcat de cateva ori ca in vremurile bune si a ratat trei ocazii de a marca, de fiecare data opunandu-se Tatarusanu.

[youtube]qF4lrRcHcGE[/youtube]

De altfel, portarul Romaniei a fost luat in colimator de adversari la finalul partidei, Neymar si ceilalti reprosandu-i lui Tatarusanu ca nu l-a lasat pe Ronaldo sa marcheze macar un gol. Starul brazilian a parasit terenul la pauză, nu inainte de a le multumi celor prezenti in tribune. In partea a doua a jocului, ritmul a avut de suferit din cauza numeroaselor schimbari. Chiar si asa, Torje a ratat o mare ocazie de a egala in minutul 87, sutul dinamovistului fiind scos in extremis de Victor.

Dupa regalul de la Sao Paolo, Ronaldo s-a declarat multumit de meciul sau de retragere. “Le multumesc celor care au fost alaturi de mine in cariera, pentru ca m-au acceptat asa cum am fost. Nu pot decat sa multumesc din adancul inimii intregului popor brazilian pentru toata dragostea pe care mi-a oferit-o”, a spus atacantul brazilian.

 

AMICAL. BRAZILIA – ROMANIA 1-0. A marcat: Fred 23.

Brazilia: Victor – Maicon, Lucio (Luizao ’71), David Luis, Andre Santos – Elias, Sandro (Lucas ’60), Fred (Ronaldo ’30, Nilmar ’45) – Robinho (Lucas da Silva ’66), Neymar (Thiago Neves ’77), Fabio. Antrenor: Mano Menezes.

Romania: Tatarusanu (Pantilimon ’67) – Rapa, Papp, Gardos, Latovlevici – Torje, Bourceanu (Giurgiu ’66), Muresan (Alexa ’80), Sanmartean (Alexe ’53) – Surdu (Tanase ’45), Marica (Zicu ’73). Antrenor: Stefan Iovan

author avatar
Cristi Ionita
2.200 afisari

2 COMENTARII

  1. Parca nici aqm nu mi vine sa cred ca s-a retras.. iar meciul de retragere a fost chiar impotriva Romaniei .. unde are atat de multi fani .. asta e .. the game is over .. Cel mai bun atacant pe care l-am vazut vreodata .. .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger