AcasăDezvaluiriAncheteSRI iese la pensie... Si lucreaza!

SRI iese la pensie… Si lucreaza!

Iata ca pana cand guvernantii se vor tine de cuvant si vor mari punctul de pensie, mai sunt si romani pe care nu ii ingrijoreaza deloc faptul ca au ajuns la varsta la care trebuie sa renunte la serviciu.

George Maior se bazeaza pe subalternii sai si dupa iesirea lor la pensie

Mai mult, acestia nu doar ca nu au de gand sa vegeteze cu ceilalti asistati social pe bancile din parcuri, dar au deja gata pregatite business-planuri cu care sa demareze in forta propriile afaceri. Iar multumirea pensionarilor de-abia sariti de 40 de anisori este cu atat mai mare cu cat, pe langa avantajele financiare deloc de neglijat, vor putea face in continuare ce se pricep mai bine: munca de informatii.

Ofiteri specialisti

Ofiterii SRI continua sa duca steagul sus si cand lasa uniformele pentru costumele de patroni

Pe langa deja traditionalul contingent de rubedenii si pile, nelipsit din nicio institutie publica din Romania, grosul personalului Serviciului Roman de Informatii este format din specialisti in diverse domenii. Iar activitatea acestora este baza pe care opereaza ofiterii de informatii propriu-zisi. Insa cum SRI a fost supus, in anii de dupa Revolutie, unui masiv proces de intinerire cu experti din sursa externa, principalul serviciu secret al tarii se confrunta acum cu o problema majora. Cum tot mai multi dintre cei angajati in urma cu 20 de ani ating acum varsta pensionarii, care, in functie de departamentul unde au lucrat si de vechimea continua este cuprinsa intre 42 si 45 de ani, SRI risca sa ramana fara specialisti. Numai ca, se pare ca a fost deja gasita solutia salvatoare, fara a impiedica iesirea legala la pensie a sereistilor.

Externalizarea serviciilor

Prin lege, SRI are dreptul de a infiinta si controla firme sub acoperire, iar conducerea Serviciului a beneficiat din plin de aceasta posibilitate, cu rezultate mai mult decat notabile. Numai ca, acum, se incearca aplicarea acestei strategii si in afara institutiei. Practic, SRI isi externalizeaza operatiunile de strangere de informatii. Insa, ce-i drept, cei care urmeaza a face o buna parte din munca oficiala a ofiterilor sub acoperire nu sunt niste neica nimeni luati de pe strada, ci fosti angajati de incredere. Care sunt pensionati pe bune, dar sprijiniti in acelasi timp sa infiinteze firme care sa functioneze in domeniile in care proaspetii patroni au activat si pana acum.

Raman in sistem!

Astfel, dupa cum sustin sursele noastre, deja zeci de firme se infiinteaza pe banda rulanta, intreprinzatorii fiind foste cadre SRI. Care, desi au trecut in privat, raman totusi in sistem. Pentru ca firmele lor, desi sunt „curate” din punct de vedere al inregistrarii oficiale, neavand nici o legatura cu SRI, sunt totusi folosite drept paravan pentru strangerea de informatii. Iar de la montarea de interfoane si reparatia de instalatii sanitare, pana la furnizarea de servicii IT si tinerea contabilitatii, pensionarii SRI au succes in afaceri inca de la debut. Bininteles, fostii colegi pun si ei umarul discret pentru prinderea unor contracte privilegiate. In schimb, la fel ca atunci cand erau la serviciu, patronii continua sa dea raportul in cel mai profesionist mod cu putinta…

author avatar
Catalin Tache
3.936 afisari

1 COMENTARIU

  1. @Livia Ursuleanu Eu cred ca tu esti de fapt Crin „Adormescu” zis si cacarau…in fusta..ca prea aduci vorba doar despre Basescu..[la negativ desigur] daca ploua..daca ninge este vina lui ..asa ca si’tu si sosia ta[cacarau] poate mai dormiti o perioada ca ne plictisiti deja..dormi linistita in „”cacaraul””tau

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger