AcasăNewsCNSAS ACUZA: Irinel Columbeanu a fost TURNATOR al SECURITATII!

CNSAS ACUZA: Irinel Columbeanu a fost TURNATOR al SECURITATII!

CNSAS a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a lui Irinel Columbeanu.

Potrivit constatarilor facute de directia de specialitate a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), Irinel Columbeanu a fost colaborator al fostei securitati. Nota de constatare, precum si intreaga documentatie pe care s-a bazat intocmirea ei, a fost inaintata Colegiului CNSAS care au aprobat-o si a dispus introducerea unei actiuni in constatare a calitatii de colaborator al fostei Securitati, a lui Irinel Columbeanu.

Omul de afaceri a fost verificat in calitate de candidat la Primaria Capitalei, la alegerile locale din 2012. Se pare ca, potrivit constatarii CNSAS, fostul sot al Monicai Gabor a fost recrutat de fosta Securitate in 1980 si ar fi avut numele de cod „Ivanescu”. Irinel Columbeanu a dat, sub acest nume conspirativ, 118 note informative.

Dosarul a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia de contencios administrativ si fiscal, in 26 aprilie. Instanta nu a stabilit pana in prezent un termen pentru judecarea procesului dintre CNSAS si Irinel Columbeanu.

author avatar
Alina Costache
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger