AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisUsa aceea pe care n-o uita Adrian Nastase

Usa aceea pe care n-o uita Adrian Nastase

Adrian Nastase „a rupt tacerea” — ca sa se bucure si ziarizdele pe care expresia proptita intre ghilimele le-a cutreierat mai des decat orgasmul — in ospitalierul studio de la Antena 3. A articulat frumos, a starnit admiratie si compasiune, e acelasi excelent diplomat si ghid prin biblioteca, are o ironie fina. Dar astea le stiam.

Presa si publicul vaneaza surpriza. Toti au harponat-o. Noutatea era privirea lui Adrian Nastase. Nu ma grabesc cu etichete gen resemnare, infrangere si alte rahatisuri pe care le ataseaza prostii cand nedreptatesc „Miorita”. Privirea aceea am mai intalnit-o la alti oameni importanti care au ispasit in spatele usii de fier cu zavor. Usa aia acopera memoria, nu mai poti sa iesi de acolo, si reteaza aplombul.  Sigur, Nastase n-a fost niciodata un expansiv. Dar vrea sa se razbune, ca e si el om, nu doar „cel mai bun premier al Romaniei”, potrivit lui Basescu. Iar dorinta de razbunare, daca n-o exhibi, se devalorizeaza.

Pe de alta parte, il felicit pe Nastase pentru ca si-a lins ranile, timp de cateva  saptamani, departe de presa dezlantuita, pastrandu-si aura de martir, pe care i-au schitat-o sensibilosii. Daca va iesi mai des, va redescoperi aroganta, asa cum s-a intamplat in cazul „Matusa Tamara”, dupa doua-trei aparitii.

Nastase a zis si o chestie care m-a induiosat. „O sa beau multe cafele cu ziaristii”. Silviu Brucan, dupa ce momea cate un redactor-sef, ii spunea „draguta, am venit sa te prelucrez”. Nastase n-o sa-i prelucreze pe-astia. La ce nivel de golanie au ajuns, il vor devora ei pe Nastase.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
713 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger