AcasăSPORTBute se bate cu "Bunicul" Hopkins pentru unificarea centurilor la semigrea

Bute se bate cu „Bunicul” Hopkins pentru unificarea centurilor la semigrea

Lucian Bute vrea sa faca performanta si la semigrea

Nu si-a indeplinit obiectivul la categoria supermijlocie, si anume sa lupte pentru unificarea centurilor cu diamante, dar Lucian Bute poate face asta la semigrea.

Bernard Hopkins este cel mai batran campion mondial din istoria boxului

La aproape un an de la esecul cu Carl Froch, de la Nottingham, care l-a costat titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, Lucian Bute disputa, pe 25 mai, un nou meci cu o centura importanta pe masa. Romanul se va bate cu Jean Pascal, la Montreal, pentru centura de campion mondial WBC Diamond. In cazul in care trece cu bine peste confruntarea cu pugilistul haitian, Bute a primit deja o provocare de la Bernard Hopkins, cel mai batran campion mondial din istorie. Americanul, detinatorul centurii IBF de la semigrea, sustine ca este gata sa se deplaseze in Canada pentru a-si masura fortele cu Lucian. Totusi, Hopkins se teme ca „Bute s-ar putea sa ma refuze pentru ca nimeni nu vrea sa se bata cu mine si sa ia bataie de la un boxer de 50 de ani”. Americanul a devenit campion mondial in martie, dupa ce l-a batut, la decizie, pe Tavoris Cloud, la New York. Bute si Hopkins ar urma sa se bata pentru unificarea centurilor. Lucian a vrut sa aiba un asemenea meci si la supermijlocie, dar esecul suferit in fata lui Froch l-a scos din grafic.

Adio, Froch!

Lucian Bute vrea sa faca performanta si la semigrea

Oamenii lui Lucian Bute considera ca viitorul romanului este la categoria semigrea. Desi boxerul din Pechea a aratat destul puncte slabe impotriva lui Denis Grachev, in noiembrie anul trecut, Stephan Larouche, antrenorul sau, considera ca Lucian poate deveni, treptat, un nume de temut la aceasta categorie. Si cum britanicul Carl Froch a anuntat ca ramane la supermijlocie, sansele sa mai vedem revansa dintre Bute si „Cobra” sunt minime.

author avatar
Cristi Ionita
401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger