AcasăOldFabulos! Cum a devenit Romania paradis fiscal pentru Germania

Fabulos! Cum a devenit Romania paradis fiscal pentru Germania

Sven Joachim Irmer (foto jos) sustine ca impozitul pe venit ajunge la 42% in Germania

Directorul pentru Romania si Republica Moldova al Fundatiei Konrad Adenauer, Sven Joachim Irmer, s-a aratat placut surprins de impozitul pe venit din Romania, care este de trei ori mai mic fata de cel din Germania.

Sven Joachim Irmer (foto jos) sustine ca impozitul pe venit ajunge la 42% in Germania
Sven Joachim Irmer

Sven Joachim Irmer sustine ca Romania, cu a sa cota unica de impozitare a veniturilor de 16%, ar putea fi considerata un paradis fiscal pentru Germania. Oficialul german a precizat ca, spre comparatie, in statul federal, nivelul maxim de impozitare ajunge la 42%.

„In Germania, unde impozitul maxim este de 42%, dreptatea legislatiei fiscale este o tema de actualitate. Ma bucur sa traiesc intr-o tara cu cota unica de 16%”, a spus Irmer. Sigur, domnia sa a vazut doar partea plina a paharului, deoarece in Romania, TVA este de 24%, in vreme ce in Germania este de numai 19% si doar de 7% la alimente, carti, servicii medicale, transport public, ziare, bilete de spectacole si pentru cazarea la hotel. In plus, in Romania mai sunt de platit alte 40 de taxe si parataxe, despre care oficialul german  – spre norocul lui – nu a auzit inca.

author avatar
Arpad Dobre
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger