AcasăRecomandariREGHECAMPF - selectioner, dar si antrenor al Stelei!

REGHECAMPF – selectioner, dar si antrenor al Stelei!

Nu atat umilinta de la Amsterdam, cat maniera in care Romania a pierdut cu Olanda, scor 0-4, il va aduce pe Victor Piturca in fata plutonului de executie federal.

Laurentiu Reghecampf este antrenorul momentului in fotbalul romanesc
Mircea Sandu conduce FRF de peste 20 de ani

In grupa D preliminara, doar Andorra (17) are mai multe goluri incasate decat Romania: din cele 10, opt poarta semnaturile olandezilor, patru la Bucuresti, patru la Amsterdam, marti seara. Dupa ultima umilinta, Victor Piturca ne-a linistit: „Stati calmi, vom mai pierde si alte jocuri!”. Indemn urmat de un deloc linistitor „deocamdata, suntem bine”. Nu, nici echipa nationala nu sta bine, si cu siguranta nici selectionerul Victor Piturca, al carui mandat la carma „tricolorilor” isi traieste ultimele zile.

Asta, daca dam crezare unui zvon care-l anunta demis la proxima intrunire a Comitetului Executiv. Surse bine informate din interiorul Federatiei sustin ca se fac presiuni ca Laurentiu Reghecampf, antrenorul Stelei, sa stea si pe banca Romaniei la meciurile din toamna, cu Turcia si mai ales Ungaria. „Cu el, stelistii au batut pe Ajax si pe Chelsea. Cu Piturca, au incasat sase goluri in doua meciuri!”, este argumentul care va fi folosit de „pucisti”. Propunerea se afla, deja, pe masa presedintelui Mircea Sandu, care, desi ieri l-a reconfirmat in functie pe Piturca, este posibil ca saptamana viitoare sa faca un anunt-soc.

Precedentul Mircea Lucescu

Nu ar fi pentru prima data cand un antrenor conduce in acelasi timp si nationala, si echipa de club. Precedentul l-a creat Mircea Lucescu, in anii ’80, cand  a fost si selectioner, si antrenor la Corvinul Hunedoara, iar ulterior si la Dinamo Bucuresti. Apoi, si Emerich Ienei, pentru o luna de zile, a lucrat atat la FRF, cat si la Steaua.

Euro 2016 – obiectiv usor de realizat

Spre deosebire de precedentele turnee finale, Campionatul European din 2016 va aduna la start 24 de reprezentative, fata de 16 cate participau pana acum. „Nici nu sunt atatea nationale puternice in Europa – 24 -, este clar ca atunci ne vom califica. De fapt, ne baga UEFA cu japca, doar n-o fi sa joace Luxemburg la Euro”, a spulberat, Dumitru Dragomir, mitul obiectivului asumat cu atata semetie de Victor Piturca.

Sandu prezinta scuze suporterilor

Daca selectionerul Victor Piturca n-a avut niciun mesaj sa adreseze fanilor echipei nationale, a facut-o, ieri, presedintele Federatiei. In numele „tricolorilor”, Mircea Sandu si-a prezentat scuze pentru esecul rusinos de la Amsterdam. Totodata, „Nasu'” da de inteles ca, deocamdata, postul lui Piturca nu este in pericol: „Eu imi cer scuze fata de suporterii romani pentru situatia jenanta in care i-am pus, in special la Amsterdam. Piturca ramane in continuare, are un obiectiv fixat pentru 2016. Am spus de atatea ori ca tot ce se intampla inainte de 2016 este un bonus. Asa ca trebuie sa avem putina rabdare”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.077 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger