AcasăOldFerma animalelor politice

Ferma animalelor politice

Blamata prin anii ’90, expresia “mai, animalule” ar putea sa devina o formula de salut a anilor 2000. Si asta dupa ce mai marii tarii au avut ambitia sa transforme scena politica intr-o adevarata menajerie.

Plini de ifose ca nimeni altii, demnitarii nostri isi dau masura mitocaniei când ti-e lumea mai draga. Domni de Capitala, cu Armani si “Mertane”, politicienii (mai toti puternic legati de vatra satului) odata lasa bunele maniere la o parte, isi sufleca mânecile si incep sa-si zica “de-alea grele”. Epuizate calificativele “tâmpit”, “nesimtit”, “prost”, “incompetent”, imaginatia ii poarta pe alesi spre gradina zoologica/ ferma animalelor. Astfel s-au nascut porecle bine fixate in mentalul colectiv, s-au distrus imagini publice cladite cu multa munca si s-au deschis o multime de procese pentru insulta si calomnie.

*Menajeria conduce România*

De departe cel mai prolific politician in domeniu este si va ramâne Corneliu Vadim Tudor care, nici una nici doua, isi gratuleaza adversarii cu apelative gen “porcule”, “magarule”, “boule”.
Din sim­patie probabil, C.V. Tudor a fost ceva mai blând cu fostul lider social-democrat Mircea Geoana pe care s-a multumit sa-l numeasca doar “papagal”. Dupa liderul PRM, urmatorul loc al topului ii revine, de departe, presedintelui Traian Basescu. Si asta dupa ce seful statului i-a lipit pe frunte liderului conservator Dan Voiculescu eticheta de “Felix Motanul”, iar secretarului general al PDL Vasile Blaga pe cea de “buldog”. De gura bogata a lui Traian Basescu nu au scapat nici liderii opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu, pesedistul fiind comparat cu o maimuta in timp ce liberalul a fost daruit cu apelativul “porumbelul”. Exponent al noii generatii de politicieni, Ponta si-a luat-o si de la presedintele de onoare al PSD care l-a poreclit “cârlan fara minte” . Ultimii intrati in gradina politico-zoologica sunt democratul Emil Boc si liberalul Calin Popescu Tariceanu. Fara voia lor, evident, ci prin bunavointa pedelistului Gheorghe Flutur, care i-a introdus pe actualul si fostul premier in celebra fabula “Greierele si furnica”. “Greierele risipitor Tariceanu a risipit banii fara sa gândeasca, iar premierul Emil Boc este o furnicuta harnica, truditoare, care a strâns putin cureaua”, a declarat Flutur, reusind astfel sa largeasca spectrul fermei politice cu doua insecte.

ANA-MARIA LUDATSER

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
54 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger