AcasăOldAngajatii-turnatori, premiati de Consiliul Concurentei

Angajatii-turnatori, premiati de Consiliul Concurentei

Bogdan Chiritoiu vrea sa aplice modelul SUA de denuntare a faptelor anticoncurentiale

Angajatii care denunta incalcarea Legii Concurentei ar putea fi premiati. Consiliul Concurentei va amenda Hidroelectrica din cauza „baietilor destepti”.

Bogdan Chiritoiu vrea sa aplice modelul SUA de denuntare a faptelor anticoncurentiale

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, vrea sa modifice Lege Concurentei, pentru a-i impulsiona pe angajati sa denunte actiunile anticoncurentiale ale sefilor. „Daca vine un angajat al companiei si spune ca firma sa a facut ceva in neregula, sa avem un mecanism prin care sa primim aceste sesizari si chiar sa putem sa-i recompensam. In Ungaria prinde bine si este modelul american. In America au ajuns sa dea milioane de dolari celor care vin si denunta bancile pentru comportamente incorecte”, a spus Bogdan Chiritoiu.

In alta ordine de idei, presedintele Consiliului Concurentei a avertizat ca institutia ar putea amenda Hidroelectrica din cauza contractelor cu „baietii destepti”, penalizarea urmand sa fie de pana la 4% din cifra de afaceri a companiei. Investigatia declansata in privinta acelor contracte va fi finalizata in a doua jumatate a acestui an.

author avatar
Arpad Dobre
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger