AcasăOld„Frunza“ poate aduce supermeci pe „National Arena“: Bute vs. Pavlik!

„Frunza“ poate aduce supermeci pe „National Arena“: Bute vs. Pavlik!

Sanse mari ca urmatorul meci al campionului Lucian Bute sa fie organizat in România. Noul „National Arena“ poate fi, in vara, gazda unei lupte cu Kelly Pavlik, fost detinator al centurilor cu diamante in versiunile WBO si WBC.

Campionul român are toate sansele sa boxeze in România peste câteva luni. Nu cu centura pe masa, ci strict pentru bani, un asa numit „money fight“. Promisiunea presedintelui Tra­ian Basescu, dar mai ales contractul semnat cu ministerul condus de Elena Udrea, toate reprezinta garantii pentru organizarea la Bucuresti a urmatoarei lupte. Mai ramân de pus la punct doua aspecte: adversarul (in discutie a reaparut numele lui Kelly Pavlik) si locatia, aici luându-se in considerare viitorul stadion „National Arena“.

*Bute a defilat cu „frunza“ la Montreal*

La meciul cu nord-irlandezul Brian Magee, campionul Lucian Bute s-a urcat in ring purtând un sort pe care era imprimata celebra frunza a Ministerului Dezvoltarii. De altfel, si la conferinta de presa, dar si la cântarul oficial, frunza a fost aproape de Mister KO. „Prin tot ceea ce am facut pâna acum, am incercat sa promovez România. Sunt onorat sa ma alatur marilor sportivi care au facut acest lucru inaintea mea“, a declarat Lucian dupa semnarea acordului cu ministerul condus de Elena Udrea. Acum, dupa ce a trecut lupta cu Magee, se vorbeste despre organizarea in România a urmatoarei „batalii“ data de pugilistul galatean. Sunt semnale ca membrii staffului lui Bute, impreuna cu Federatia Româna de Box vor primi sprijin din partea MDRT in demersul lor.

*Locatia, eterna problema*

Estimate la aproximativ cinci milioane de euro, costurile organizarii unui asemenea meci par o nimica toata pe lânga adevarata problema cu care se confrunta cei implicati. Este vorba despre gasirea unei locatii care sa corespunda atât standardelor IBF, cât si cerintelor „Show­time“, televiziunea americana cu care Bute are contract exclusiv pe drepturile de imagine. Sala Polivalenta din Bucuresti nici nu poate fi luata in calcul. Nici stadionul din Cotroceni nu se ridica la standardele internationale, in primul rând, neindeplinind cerintele de siguranta. In discutie mai ramâne doar viitorul „National Arena“: are gazon retractabil, stadionul este acoperit, iar pe imensul cub de pe acoperis pot fi rulate imagini cu protagonistii galei.

*De ce nu Kessler*

Oricât de mult si-ar dori Bute sa-i inchida definitiv gura tupeistului pugilist danez, o lupta cu fostul campion nordic nu depinde de român. Stafful scandinavului a anuntat, ieri, ca Mikkel trebuie sa-si revina complet inainte sa urce in ring. „Cu siguranta, nu Bute va fi urmatorul adversar al lui Mikkel Kessler, mai cu seama ca revenirea sa in circuit se va produce la Copenhaga. Avem totul pregatit, ramâne doar sa gasim un boxer potrivit pentru aceasta lupta“, a declarat Wilfried Sauerland, promotorul danezului. Astfel, numele lui Kelly Pavlik intra in scena, americanul de origine slovaca vrând si el sa-si faca revenirea printre greii boxului profesionist.

*Interesul „Showtime“*

Nici gigantul media „Showtime“ nu isi doreste un meci Bute – Kessler in viitorul apropiat, televiziunea americana având alt interes: in luna mai sunt programate semifinalele turneului „SuperSix“, iar „Showtime“ vrea ca Bute si Kessler sa se bata in iarna, urmând ca, in vara viitoare, invingatorul dintre cei doi sa-l infrunte, la „MGM Grand Arena“, din Las Vegas, pe campionul din „SuperSix“. Lupta va fi pentru unificarea tuturor centurilor la supermijlocie: WBC (Carl Froch), WBA (Andre Ward) si IBF (Lucian Bute).

*„Fantoma“, la dezalcoolizare*

Fost campion WBC si WBO, Kelly Pavlik a petrecut intreaga iarna in centrul de dezalcoolizare „Betty Ford“, dependenta sa de bautura obligându-l sa se interneze pentru a-si trata problemele. Acum, reintors in circuit, cel supranumit „Fantoma“ asteapta lupta cu Alfonso Lopez, programata pe 7 mai, in deschiderea galei super-meciului Manny Pacquiao – Shane Mosley.

Laurentiu Teodorescu

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger