AcasăPoliticaBASESCU, reactie APARTE dupa anuntarea deciziei CCR privind Statutul parlamentarilor!

BASESCU, reactie APARTE dupa anuntarea deciziei CCR privind Statutul parlamentarilor!

Aflat la Viena, seful statului s-a bucurat sa auda vestile privind decizia Curtii privind neconstitutionalitatea modificarilor la Statutul parlamentarilor!

Intrebat cu privire la hotararea CCR, Basescu a raspuns: „Yes!„, apoi a izbucnit in ras. „Probabil au constatat neconstitutionalitatea a 45 de zile, nu se poate altfel decat 15, ca si la ceilalti. Si mai este un articol, acolo unde spun de prezentarea unor probe concludente, si cred ca si acela trebuie rezolvat. Dar sa vedem ce a dat azi Curtea”, a adaugat seful statului.

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea depusa dePDL- si PP-DD privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse Statutului parlamentarilor. Este vorba de majorarea de la 15 la 45 de zile a termenului in care deputatii si senatorii pot contesta un raport al ANI, in cazul unei decizii de incompatibilitate. „In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate, in raport de criticile formulate, si a constatat ca  dispozitiile Legii pentru modificarea si completarea  Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor sunt neconstitutionale dupa cum urmeaza: – art.I pct.3, in ceea ce priveste art.7 alin.(2) lit.d) din legea astfel cum a fost modificata, referitor la termenul de 45 de zile in care deputatul sau senatorul poate contesta la instanta de contencios administrativ raportul de evaluare al Agentiei Nationale de Integritate; – art.I pct.14, in ceea ce priveste art.191 alin.(1) si (2) referitor la “Conflictul de interese””, se arata in comunicatul Curtii.

Seara trecuta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cotroceni, seful statului sustinea ca in scrisoarea adresata premierului si presedintilor Camerei, respectiv Senatului, a cerut reluarea in Parlament a discutiilor privind Statutului alesilor. „Un alt lucru pe care l-am cerut a fost vizavi de Statutul senatorilor si deputatilor. Unu: sa fie acelasi termen de revocare ca la orice alt cetatean, 15 zile si nu 45 de zile, si sa se elimine ideea de dovezi concludente pe care le cere Parlamentul in situatia in care se cere ridicarea imunitatii unui parlamentar”, afirma Basescu.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger