AcasăCea mai mare roata din lume

Cea mai mare roata din lume

Roata va fi parte a unui intreg complex hotelier si de shopping, ceea ce arata ca in Dubai mai este inca loc de proiecte-mamut.

Noua Mekka a cumparaturilor, dar si a celor mai prospere afaceri, Dubai-ul se incapataneaza de ceva vreme sa bata toate recordurile in privinta proiectelor de urbanism. Centru mondial al distractiilor, Dubai va beneficia si de cea mai mare roata din lume.

Roata va fi parte a unui intreg complex hotelier si de shopping, ceea ce arata ca in Dubai mai este inca loc de proiecte-mamut.

De la Burj Dubai, cea mai inalta cladire din lume, la impresionantul centru comercial Dubai Mall, orasul de pe malul Gofului Persic nu face nici un fel de rabat pentru a se mentine in Cartea Recordurilor. Cel mai recent proiect poarta numele de Dubai Eye si se vrea a fi cea mai mare roata din lume.

Pe lista constructiilor cu care Dubai Eye va intra in competitie se afla Singapore Flyer (165 de metri), Star of Nanchang in sudestul Chinei (160 de metri) si London Eye (135 de metri), supranumita Roata Mileniului.

Daca totul decurge conform planului, roata din Dubai le va intrece pe toate celelalte printr-o inaltime de 210 metri. Constructia va fi parte integranta a proiectului Bluewaters al celor de la Jumeraih Beach Residence si va include un hotel de cinci stele, restaurante rafinate si boutique-uri exclusiviste. Cei care se vor aventura in halucinanta roata vor avea parte de o priveliste care taie respiratia asupra intregului golf. Costul proiectului se inscrie la randul sau la categoria superlativelor – 1,5 miliarde de dolari.

author avatar
eNational
1.453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger