AcasăOldCum era sa ajunga noul antrenor de la AS Roma tocmai la...

Cum era sa ajunga noul antrenor de la AS Roma tocmai la Breaza

AS Roma este in haos: dupa esecul de miercuri seara, 2-3 cu Sahtior Donetk, rezultat care farâmiteaza sansele de calificare mai departe in Liga Campionilor, echipa din Cetatea Eterna a facut-o lata si duminica, in Serie A, cedând cu 3-4 la Genova, asta dupa ce trupa lui Ranieri conducea cu 3-0 in minutul 52!

Imediat dupa dezastrul de pe „Stadio Marassi“, Claudio Ranieri (59 de ani) si-a prezentat demisia, fanii au incendiat masinile jucatorilor, iar conducerea clubului a decis angajarea lui Vicenzo Montella, fosta glorie a romanilor. Putini cunosc faptul ca, in 2009, „L’Aeroplanino“ a reprezentat tinta unui transfer nereusit in România: a fost la un pas sa semneze cu divizionara secunda Tricolorul Breaza.

*„Locotenentul“ lui Lucescu a luat teapa de la Fischoff*

Presa din acea vreme a scris despre o posibila lovitura de imagine pe care intentioneaza sa o dea „locotenentul“ lui Mircea Lucescu, Constantin Anghelache. Fost general de Securitate, Anghelache detinea functia de presedinte la Tricolorul, o echipa sponsorizata de actualul antrenor de la Sahtior Donetk, cel care detine si o casa in localitatea prahoveana. „Gazeta Sporturilor“, dar si alte publicatii, au alocat spatii ample iminentului supertransfer. Toata povestea s-a spart ca un balon de sapun dupa ce omul care promisese marea cu sarea a disparut. Il chema Jonathan Fischoff. A dat ca sigur angajarea lui Montella la Tricolorul Breaza pentru ca, mai târziu, sa suceasca mintile celor de la FC Baia Mare, afirmând ca-l transfera pe Marco Delvecchio. Bine­inteles, tot o teapa de zile mari.

*„L’Aeroplanino“ vine de la tineret*

Fostul international italian al lui AS Roma, Vicenzo Montella, acum in vârsta de 37 de ani, a anuntat in vara lui 2009 ca isi va incheia cariera de fotbalist, chiar daca mai avea un an de contract cu gruparea capitolina. In ultima vreme, Vicenzo era antrenor la tineretul Romei. Ieri, Rosella Sensi a anuntat angajarea acestuia in functia de „principal“ la AS Roma. Montella, supranumit „L‘Aeroplanino“, pentru felul cum sarbatorea golurile, a debutat in Serie A in 1996, la Sampdoria, acolo unde a marcat nu mai putin de 54 de goluri in 83 de meciuri.

*Coleg cu Chivu*

Inainte de a juca pentru „Doria“, Montella imbracase in Serie C tricoul rivalei Genoa. In 1999, Montella a semnat cu AS Roma, la insistentele antrenorului de atunci, Zdenek Zeman. „L‘ Aeroplanino“ a ajuns la Roma, unde a fost coleg si cu Chivu si unde a fost antrenat de Fabio Capello. Actualul selectioner al Angliei si-a exprimat de la inceput lipsa de apreciere pentru atacantul originar din Campania, dar cu toate acestea, Montella a marcat 18 goluri in primul sezon.

Flavius Dobrescu

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
56 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger