AcasăNewsAsasinul Proca din Republica Moldova, se plimba nestingherit prin Romania!

Asasinul Proca din Republica Moldova, se plimba nestingherit prin Romania!

Vitalie Proca a fost retinut la Moscova, fiind acuzat de tentativa de omor din cartierul Vitan

Vitalie Proca, moldoveanul retinut la Moscova pentru ca a incercat sa ucida un om cu mitraliera in cartierul bucurestean Vitan, s-a plimbat nestingherit prin Romania, in timp ce in Republica Moldova avea cinci condamnari, din care una la inchisoarea pe viata.

Vitalie Proca

Reporterii „National” au descoperit detalii socante din trecutul lui Vitalie Proca, individul de 33 de ani suspectat de comiterea atacului comis in stil mafiot la 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Mortun din cartierul Vitan.

Vitalie Proca a fost retinut la Moscova, fiind acuzat de tentativa de omor din cartierul Vitan

La doar 18 ani, el era deja expert in arme de foc si isi confectionase un pistol artizanal, sub forma unui stilou, ca in filmele cu James Bond. A comis mai multe talharii, a batut oameni cu ranga si a ajuns dupa gratii.

La doar 18 ani, Proca detinea o arma de foc disimulata intr-un stilou

In 1998, a primit cinci condamnari, pentru jafuri si tentative de omor calificat: una de 8 ani, una de 3 ani, una de 20 de ani, alta de 25 si, cea mai mare, inchisoarea pe viata.

A fost eliberat conditionat dupa ce a invocat faptul ca este bolnav de tuberculoza, apoi a cerut rejudecarea dosarelor. In timp ce judecatorii de la Chisinau ii analizau cazul, Proca a disparut. In Romania.

Asasin platit, turist prin Europa

Magistratii de la Chisinau i-au dat lui Proca inchisoare pe viata, pentru mai multe tentative de omor

Cum a intrat criminalul periculos in Romania si cum a reusit sa se plimbe nestingherit prin Bucuresti, in timp ce noi avem atatea servicii secrete, va ramane un mister… Cert este ca asasinul platit, inarmat cu o mitraliera AKM, a incercat sa execute un om nevinovat, care a avut ghinionul sa semene cu tinta lui. Care a fost aceea si cine l-a tocmit ca sa ucida, nu se va sti, probabil, niciodata. Proca a fost prins la Moscova, dupa o operatiune de amploare a politiilor din Rusia, Italia, Republica Moldova si a Scotland Yard. El era cautat atat pentru impuscarea tanarului din Romania, cat si pentru o fapta similara pe care ar fi comis-o in primavara anului trecut, pe teritoriul Marii Britanii.

author avatar
Narcis Voica
801 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger