AcasăOldMilionarul „Parcare“ a ajuns la fundul sacului

Milionarul „Parcare“ a ajuns la fundul sacului

Exista un Dumnezeu al soferilor. Si asta pentru ca firma care se ocupa cu ridicarile de masini in sectorul 1 al Capitalei, CFR Transauto, controlata de controversatul om de afaceri Florian Walter (fost Busca, n.r.), pare sa aiba probleme mari cu lichiditatile. Si asta in ciuda faptului ca, zilnic, sute de bucuresteni sunt nevoiti sa achite cele mai scumpe taxe pentru a-si recupera masinile.

Potrivit unor surse judiciare, cererea de intrare in insolventa a fost formulata de o firma de protectie si paza ca urmare a unor facturi care au ramas neachitate de catre CFR Transauto. Contactati telefonic, reprezentantii societatii au afirmat ca nu vor sa se pronunte public asupra acestui litigiu, insa au admis ca firma lui Florian Walter, poreclit si „milionarul parcare” are de achitat sume destul de mari pentru niste contracte mai vechi. In acest moment, judecatorii trebuie sa se pronunte daca cererea firmei de protectie si paza este intemeiata si sa admita intrarea CFR Transauto in insolventa. Primaria Sectorului 1 din Bucuresti a incredintat serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar firmei CFR Transauto, proprietatea familiei controversatului om de afaceri Florian Walter (fost Busca), cumatrul fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea. Firma CFR Transauto, care ridica masinile parcate ilegal in sectorul 1, are cel mai mare tarif din Bucuresti. Acesta este de 700 de lei pe zi si reprezinta contravaloarea ridicarii, transportului si a depozitarii masinii ridicate. La aceasta suma se adauga, bineinteles, amenda perceputa de Politia Rutiera pentru parcare neregulamentara. In conditiile in care, ca peste tot in Bucuresti, si in sectorul 1 locurile de parcare sunt insuficiente, este usor de inteles faptul ca firma care a pus mâna pe acest contract va avea parte de incasari consistente.

*Trecut controversat*

Florian Busca este un abonat al contractelor cu statul, firmele sale incasând, de-a lungul vremii, sume importante din paza Aeroportului Otopeni sau din afacerile cu ANL, CFR sau Metrorex. Afaceristul si-a schimbat numele din Busca in Walter in urma cu câtiva ani. Momentul a coincis cu perioada când acesta avea nevoie de avize de securitate necesare participarii uneia dintre societatile sale la o licitatie pentru servicii de salubrizare la baza SUA de la Mihail Kogalniceanu. La vremea respectiva, Florian Busca si Mihai Sireteanu (fost deputat PSD intre 2001 si 2004) erau cercetati penal sub acuzatiile de inselaciune si camatarie. Mai mult, Florian Walter a recunoscut intr-un interviu ca el a fost cel care l-a scos din tara pe Mihai Necolaiciuc, fostul director general al CFR, urmarit international pentru pagube de sute de milioane de dolari.

Andrei Ispas

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger