AcasăOldPonta, tepuit de Antonescu

Ponta, tepuit de Antonescu

Daca va fi parafata, alianta PSD-PNL ar putea reedita parabola lupului mâncat de-o oaie. O „oaie” liberala care stie foarte bine ce vrea.

A vrut paritate cu PSD-ul si aproape a obtinut-o, desi social-democratii sunt daruiti de sondaje cu cel putin 15 procente mai mult decât liberalii. Vrea sa candideze din nou la presedintie (puternic sustinut, nu doar cu sprijinul PNL) si asa va fi, PSD-ul lasând poteca libera PNL-ului catre Cotroceni. Vrea jumatate din viitorul Guvern, iar Victor Ponta s-a declarat deja de acord sa faca Executivul fifty-fifty cu liberalii. Toate reusitele enumerate ii apartin lui Crin Antonescu, liderul PNL care pare ca a izbutit sa-i „faca” pe pesedisti asa cum neam de neamul lor de social-democrati nu s-a pomenit.

*PNL-ul papa tot*

Pierderea Antenelor lui Dan Voiculescu sau lungul sejur in opozitie pare ca le-a luat mintile pesedistilor, care acum opintesc sa incheie cât mai degraba o alianta cu PNL-ul transmis in direct de PC. Aceasta ar fi o posibila explicatie pentru ultimatumul recent dat de Victor Ponta liberalilor lui Antonescu: „Daca nu reusim sa incheiem un protocol de colaborare cu PNL pâna-n martie, atunci mergem singuri (in viitoarele alegeri – n.r.).
Surprinzator de inabil (sau poate nu), Ponta a recunoscut insa si ca PSD-ul este deja inspaimântat la gândul ca ar putea sa ramâna tot in opozitie: „Exista pericolul ca PSD sa ia 40% in alegeri si totusi sa ramâna in opozitie, iar PDL sa ia 10% si sa fie la putere. Acesta este pericolul daca nu facem alianta (cu PNL – n.r.)”. O alianta in care social-democratii cedeaza tot, iar PNL nimic. Nu de alta, dar Antonescu deja a declarat ca nu-l intereseaza functia de premier – prin urmare o poate lua PSD-ul, iar cota de 16% nu reprezinta nici ea vreun deziderat pentru fostul profesor de istorie (un Tariceanu sau un Vosganian ar putea face râie pe inima pentru ea, Antonescu nu).
Concluzia: Crin Antonescu nu risca sa piarda decât câteva voturi de la liberalii pur-sânge, inamici de drept ai lui Ion Iliescu&Comp., pierdere grabnic compensata insa de numarul de parlamentari obtinut in plus prin intermediul listelor electorale comune cu PSD si de jumatatea de Guvern deja antamata cu Ponta.

SIMONA BĂDULESCU

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
30 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger