AcasăSPORTForta e cu Sorana

Forta e cu Sorana

Sorana are asigurat un castig de 71.000 de dolari la Melbourne

Sorana Cirstea s-a calificat, ieri, in „16-imile” de la Australian Open, demonstrand inca o data ca este singura jucatoare din Romania care are calitatile fizice necesare pentru a se bate de la egal la egal cu marile favorite.

Sorana are asigurat un castig de 71.000 de dolari la Melbourne

La 23 de ani, despre Sorana Cirstea se spune – si pe buna dreptate – ca este liderul actualei generatii a tenisului feminin romanesc, asta desi specialistii sustin ca nu ea este cea mai talentata jucatoare! Secretul il reprezinta, insa, constitutia fizica a Soranei.

La 1,78 metri inaltime, Cirstea se poate bate de la egal la egal cu vedetele unui sport care se bazeaza tot mai mult pe forta fizica. Nu intamplator, in tenisul feminin, legea este facuta de jucatoare precum Maria Sarapova (1,88 metri inaltime), Victoria Azarenka (1,83 m) sau Serena Williams (1,77 m). Ieri, romanca a invins-o pe Kristyna Pliskova (Cehia), dar pentru ea urmeaza adevaratul examen de la Antipozi: un duel cu Na Li (China), a sasea favorita a turneului. Cu toate c-a fost campioana de junioare la Roland Garros si semifinalista la Australian Open, Simona Halep (1,67 metri) nu reuseste sa repete rezultatele bune si la seniori. Explicatia nu poate fi decat una singura: diferenta nu se mai face strict pe talent, la „grupa mare” conteaza in primul rand forta! Halep s-a lamurit cum stau lucrurile cu fizicul in primul tur de la A.O, cand a fost surclasata de americanca Sloane Stephens (1,72 m), scor 1-6, 1-6.

Irina Begu, cealalta jucatoare din Romania care a evoluat ieri in turul II, a fost invinsa, scor 3-6, 3-6, de poloneza Agnieszka Radwanska, a 4-a favorita a turneului.

Sarapova la Australian Open: 24-0 in doua meciuri!

Rusoaica Maria Sarapova este prima jucatoare de tenis din istorie care leaga doua victorii „albe” la un turneu de Grand Slam. Dupa 6-0, 6-0 cu Olga Puchkova (Rusia), in turul I, frumoasa Maria s-a impus cu acelasi rezultat si in confruntarea cu japoneza Misaki Doi, din turul secund. In total, Sarapova a stat pe teren 102 minute, dar despre rusoaica se spune ca va incepe cu adevarat turneul abia din „16-imi”, cand are programata intalnire cu americanca Venus Williams.

author avatar
Cristi Ionita
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger