AcasăOldAlianta PNL-PC e cu ochii dupa bani

Alianta PNL-PC e cu ochii dupa bani

Considerând ca au prins cheag politic odata cu preluarea PC-ului din bratele PSD-ului, liberalii viseaza acum la schimbarea pedelistilor din fruntea Consiliilor Judetene. Vis frumos, din moment ce presedintele de CJ este cel care imparte banii in judet.

Modificarea actualelor prevederi legale atât in cazul alegerilor locale cât si ale celor parlamentare este mai de mult in atentia tuturor partidelor. Majoritatea politicienilor sunt nemultumiti de actuala lege electorala, care a lasat in afara portilor Parlamentului multi candidati iesiti pe primul loc in colegiile lor.
Proaspat infiintata, noii aliante i s-a pus pata pe functia de presedinte de Consiliu Judetean – alegere inspirata ce-i drept. Nu de alta, dar modificarea in sensul dorit de liberali – si anume alegerea sefilor CJ-urilor nu prin vot direct, ci de catre consilierii judeteni – ar permite atât debarcarea pedelistilor din fruntea Consiliilor ocupate, cât si manevrarea fara oprelisti a fondurilor alocate judetului. Se stie doar câ banu’-i ochiul dracului mai ales in politica, iar liberalii, deja sleiti dupa doi ani de opozitie, tare ar mai vrea sa pastoreasca ei bugetele locale, ca doar n-or fi terminat democratii toate patinoarele, stadioanele, salile de sport etc.

*PSD nu da navala*

Masura ar lovi ce-i drept PDL-ul in plex, dar nu numai. Costelivi deja dupa cei sase ani de opozitie, pesedistii nu vor nici ei sa auda – decamdata cel putin – de o asemenea idee.
O data pentru ca nu au deloc incredere in liberali (cu care nu se inteleg neam in judete), iar in conservatori nici atât (sa nu uitam ca tradarea PC-ului a bagat PSD-ul in opozitie, in 2005).
“Despre modificarea legilor electorale am vorbit intr-adevar, dar de stabilit nu s-a stabilit nimic deocamdata. Si la noi in partid au fost discutii pe aceasta tema, dar nu am niciun fel de informatii legate de aceasta chestiune (cazul sefilor de CJ)” – ne-a declarat ca atare, ieri, vicepresedintele PSD Constantin Nita. Dincolo de aceasta pozitie oficiala, se stie ca pesedistii au cazut de acord de mai multa vreme ca alegerea presedintelui CJ prin votul consilierilor i-ar avantaja doar in Ardeal, zona dominata de PDL si unde pesedistii nu pot câstiga decât daca se aliaza cu restul partidelor (PNL, PC etc).
In schimb, un Liviu Dragnea, un Marian Oprisan, un Nicusor Constantinescu nu ar fi decât incurcati de o asemenea schimbare, care i-ar obliga sa negocieze si sa faca frumos in fata consilierilor de la cine stie câte partide.

SIMONA BĂDULESCU
ANA-MARIA LUDATSER

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
53 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger