AcasăNewsBoc: Cer premierului Ponta adoptarea ordonantei care permite autoritatilor sa nu majoreze...

Boc: Cer premierului Ponta adoptarea ordonantei care permite autoritatilor sa nu majoreze taxele

(foto: antena3)

Primarul orasului Cluj Napoca, Emil Boc, i-a cerut, duminica, premierului Victor Ponta emiterea unei ordonante de urgenta care sa permita autoritatilor locale sa nu majoreze taxele si impozitele, pana atunci clujenii nu vor mai plati nicio taxa.

(foto: antena3)

Fostul premier a declarat ca la nivelul municipiului Cluj Napoca nu se vor incasa impozitele pe cladiri si terenuri in perioada 7-11 ianuarie, perioada in care Emil Boc spera sa primeasca un raspuns de la premier, scrie antena3.ro.

„Cer premierului Victor Ponta sa adopte, de urgenta, ordonanta care da posibilitatea autoritatilor locale sa nu indexeze cu 16% taxele si impozitele locale si cer Guvernului sa respecte promisiunile facute public pentru a nu induce in eroare populatia. Pana la reglementarea situatiei, in perioada 7 – 11 ianuarie Primaria Cluj-Napoca nu va incasa impozitele pe cladiri si terenuri, in conditiile in care in 3 si 4 ianuarie aproape cinci mii de clujeni au platit taxele si impozitele locale la nivelul anului trecut, si eu nu imi permit sa vad ca acestia sunt nevoiti sa mai stea o data la coada”, a declarat Emil Boc.

In cazul in care nu va primi un raspuns favorabil, Consiliul Local Cluj Napoca se va intruni pentru indexarea taxelor si impozitelor locale cu 16 %, a spus fostul premier. El a mai afirmat ca, potrivit HG nr. 1309, emis in 27 decembrie 2012 de catre Guvernul Ponta, taxele si impozitele locale sunt obligatoriu majorate cu 16%, hotararea fiind publicata a doua zi in Monitorul Oficial. Atunci, Liviu Dragnea declara ca, pe data de 4 ianuarie 2013, Guvernul va introduce un articol care va schimba Codul Fiscal, dand posibilitatea autoritatilor locale sa aplice sau nu indexarea.

„Premierul Victor Ponta arata, in 12 decembrie, ca autoritatile locale vor putea sa actualize taxele si impozitele locale cu rata inflatiei si ca nu va fi vorba despre o obligativitate. Noi, la Cluj-Napoca, pe baza promisiunilor guvernatilor ca va aparea ordonanta, am incasat in primele zile ale anului 2013 taxe locale la nivelul anului 2012. A trecut 4 ianuarie si nimeni nu a mai suflat nicio vorba, iar ordonanta promisa nu a aparut”, a precizat Emil Boc.

author avatar
Alina Costache
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger