AcasăOldUdrea la Primarie si Blaga la Partid

Udrea la Primarie si Blaga la Partid

Elena Udrea nu va candida pentru sefia PDL – fapt recunoscut de ea insasi, dar si de liderii partidului. In schimb, sefa de la Dezvoltare si Turism va fi ajutata de democrati sa-i ia locul lui Sorin Oprescu la comanda Capitalei.

Compromisul a adus oarece pace intre cele doua tabere din PDL. Situatie confirmata si de Adriean Videanu: “Legat de sefia partidului, inteleg ca ea (Udrea – n.r.) s-a si pronuntat. Vrea sa candideze la o functie de vicepresedinte, iar la Primaria Capitalei, este unul dintre cei care intra in evaluarea interna a partidului”.

*Boc, pe faras*

Daca viitorul suna bine pentru Elena Udrea, lucrurile nu stau tot asa si in cazul lui Emil Boc. “Pentru o functionare corecta a partidului, cred ca e de sustinut ideea decuplarii functiei de presedinte (al PDL) cu cea de premier” – a afirmat acelasi Videanu. Tot el a sustinut ca PDL este real afectat de cumularea acestor doua functii de catre Emil Boc: “Toate aspectele negative ale masurilor dure, absolut necesare, le incaseaza prim-ministrul. Intr-o perioada foarte grea poti sa schimbi 2-3-4 guverne, dar atâta timp cât il ai pe seful partidului in frunte e un pic mai greu sa schimbi acel guvern”. Altfel spus, sefia lui Boc impiedica PDL-ul sa apeleze la “supapele de refulare” reprezentate de remanieri. De aici pâna la decizia de a-l matrasi pe Boc din fruntea PDL-ului nu a mai fost decât un pas – deja facut, se pare, de democrati. Nu de alta dar, direct chestionat pe tema, Adriean Videanu a preferat sa o ia pe dupa visin si sa nu raspunda. Ba mai mult, el a amintit de perioada când Petre Roman era “un lider de necontestat” al PD, dar fara a avea si sustinerea populatiei. Situatie in care partidul “având nevoie de o solutie si-a gasit resursele interne”. Adica i-a dat un sut lui Roman si l-a inscaunat pe Basescu. In zilele noastre, ecuatia democrata arata asa: “Daca vorbim de Boc, daca vorbim de Blaga (in contextul presedintiei PDL – n.r.), decizia se va lua in interiorul echipei…”.

*Vanghelie o vrea “partenera” pe Udrea*

Liderul PSD de la 5 si-ar dori ca Elena Udrea sa-i fie “partenera” intr-o eventuala candidatura la functia de primar general. Anuntul a fost facut cu Udrea alaturi, amândoi au participat la inaugurarea unei sali de sport. Imediat, democrata l-a corectat: “contracandidata”. Zâmbind ce-i drept, ceea ce l-a facut pe Vanghelie sa o si pupe de la revedere pe viitoarea lui rivala.

*Videanu, eminenta cenusie a PDL*

Mesajele proaspat aruncate de Adriean Videanu pe piata confirma noul rol de “eminenta cenusie” preluat de fostul ministru al Economiei, odata cu re­­tra­­­­gerea sa la partid. Si da dreptate “Nationalului”, care deja a spus ca Vasile Blaga va fi scos in fata (ca viitor lider al partidului), iar Videanu va fi coordonatorul din umbra al strategiilor in­­­­terne si externe.

ANA-MARIA LUDATSER / SIMONA BĂDULESCU

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
43 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger