AcasăVezi cine nu o vrea pe Kate regina!

Vezi cine nu o vrea pe Kate regina!

b

Un parlamentar liberal democrat se lupta ca nevestele de regi sa nu se mai numeasca „regina consoarta”, ci doar „printesa consoarta”, asa cum se numesc sotii reginelor.

William si Kate

Kate s-ar putea sa nu poarte niciodata titlul de regina, fie ea si „consoarta”, din cauza parlamentarului John Hemming, care vrea sa introduca amendamente la „legea primogeniturii regale”. Hemming a cerut Camerei Comunelor sa introduca un amendament prin care sa se interzica sotiilor de regi sa ia titlul de „regina consoarta”.

Parlamentarul a cerut sa se ia in considerare faptul ca nu exista niciun titlu oficial pentru sotii reginelor. Acestia poarta totusi titlul de „print consort”, cum este si cazul Ducelui de Edinburg, Philip, sotul reginei Elisabeth a II-a. Dar n-ar fi avut parte de acest titlul, pentru ca Lordul Cancelar hotarase in 1954 sa nu se acorde niciun titlu oficial pentru sotii regali.

Insa premierul Winston Churchill i-a permis lui Philip sa ia titlul de „print consort”. Daca amendamentul va fi aprobat, Ducesa de Cambridge, Catherine, sotia lui William, nu va mai avea dreptul sa fie numita „regina consoarta” cand William va deveni rege. Amendamentul are bataie lunga! In primul rand, ii spulbera visele Camillei, sotia printului Charles, sa devina vreodata „regina consoarta”.

author avatar
Adina Mutar
1.082 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger