AcasăOldGustari cu putine calorii

Gustari cu putine calorii

Nu de putine ori, atunci când avem pofta de ceva, punem mâna pe ce avem in fata, fara a sta prea mult pe gânduri. Partea proasta este ca aceste gustari nu sunt intotdeauna sanatoase, iar urmarile se vad in timp. Cel mai bine ar fi sa alegi alimentele bune pentru organismul tau.

Inainte de a-ti oferi o lista cu gustari scazute in calorii si sanatoase este important sa clarificam faptul ca un continut caloric scazut nu inseamna alimente fara gust. Sunt numeroase gustari de care te poti bucura in conditii de siguranta.

– Nu trebuie sa suferi de foame atunci când urmezi o dieta saraca in calorii. De fapt, ar trebui sa manânci o data la câteva ore pentru a tine foamea la distanta.
– Este bine sa consumi o data la ceva timp putin humus. Am spus „putin”, deoarece daca exagerezi, poate provoca disconfort. Poti folosi humusul ca sos pentru a prepara legume delicioase, cum ar fi morcovii, telina, castravetii, rosiile sau salata verde.
– Cerealele cu lapte degresat nu numai ca reprezinta un mic dejun sanatos pentru o dieta normala, dar un bol de cereale integrale si o ceasca de lapte degresat cu siguranta te va face sa te simti satul mai mult timp.

Daca ai impresia ca nu este de ajuns, adauga câteva fructe de padure sau stafide. De asemenea, poti consuma cereale cu iaurt fara grasime. Iaurtul cu fructe de padure fara grasime reprezinta o gustare foarte simpla si dulce.

*Sanatos si gustos*

– Pâine integrala cu unt de arahide. Cei care cred ca untul de arahide este un produs pacatos au dreptate, insa daca este aplicat intr-un strat subtire pe o felie de pâine prajita reprezinta o gustare sanatoasa, gustoasa si cu putine calorii.
– Salata. Da, asa este, va trebui sa renunti la sosurile cremoase, pentru ca atunci când sunt incluse, salata nu mai este atât de sanatoasa si cu putine calorii.
– Prepara o salata din verdeturi, broccoli, dovlecel, rosii, varza, fasole sau naut.
– Adauga tofu la gratar, brânza de vaci sau carne slaba pregatita la gratar.
– Apoi mai poti pune suc de lamâie, ulei de masline, sare si piper si masa-i gata. Aceasta este cu siguranta una dintre cele mai sanatoase gustari de care te poti bucura si mai este si scazuta in calorii.

*Sfaturi pentru gustari sanatoase*

– Alege putina carne slaba, precum cea de pui, curcan sau peste si prepar-o pe gratar. Apoi prepara o marinata din usturoi, oregano, lamâie si ulei de masline pentru a combina cu carnea.

Aceasta este o idee pentru o gustare scazuta in calorii foarte gustoasa. Vegetarienii pot opta pentru tofu preparat in acelasi mod.

– Nu putem uita ca printre cele mai sanatoase gustari si cu putine calorii sunt si fructele pe care le poti consuma proaspete sau conservate. Pune intr-un castron câteva fructe, portocale decojite, mere taiate sau orice alt fruct si pune-l in frigider. Astfel, atunci când iti este foame si vrei sa intinzi mâna in frigider sa iei ceva de mâncare, mai bine sa bagi mâna in castronul cu fructe.

– Fructele cu coaja lemnoasa si semintele reprezinta o alta optiune buna. Poti consuma migdale, nuci, caju, seminte de floarea-soarelui sau stafide.
Ai grija doar ca o gustare sa nu se transforme intr-o masa adevarata, pentru ca prea multe alimente precum cele mai sus mentionate pot provoca disconfort si, pe termen lung, se depun.

– Laptele de soia poate face minuni atunci când vrei sa consumi ceva cu putine calorii. In plus, este si bogat in proteine. Bea câte un pahar de lapte de câte ori ai senzatia de foame. Va dura putin pâna te vei obisnui cu gustul, insa este bogat in proteine, foarte sanatos si merita efortul.

– Ia o felie de somon afumat, rade putina brânza fara grasimi pe deasupra si adauga câteva cuburi de legume si bucura-te de gustul delicios al unei gustari sanatoase.

– Poti sa iei putina brânza de vaci, spanac tocat marunt, usturoi zdrobit, putin suc proaspat de lamâie, sare si piper. Apoi ia câteva ciuperci, spala-le bine si scoate-le cozile. Foloseste aceasta umplutura si coace ciupercile in cuptor. Bucura-te de masa fara grija caloriilor!

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger