AcasăOldAu fost arestati „Regii gripei aviare”

Au fost arestati „Regii gripei aviare”

Dupa mai bine de cinci ani de la punerea pe roate a unui tun de milioane de euro, procurorii DNA au reusit sa-i zvârle dupa gratii pe un fost director de la Ministerul Transporturilor si partenerul sau privat.

Victor Butean si Tonel Ursachi au fost arestati pentru ca au incasat, de pe urma temutei gripe aviare, un profit net de 6 milioane euro. De care au tratat milioane de români intr-un mod la fel de „eficient” ca si o frectie la un picior de lemn.

*Pe fata!*

In septembrie 2005 in Delta Dunarii se inregistra primul focar de gripa aviara din tara noastra.
Pe când milioane de români erau cuprinsi de panica iar autoritatile mai aveau putin si trimiteau tancurile pe strazi, afaceristul iesean Tonel Ursachi inainta o oferta Directiei Sanitar-Veterinare din cadrul Ministerului Transporturilor, condusa de vechiul sau prieten Victor Butean. Care i-a pasat toate contractele de dezinfectie a nodurilor feroviare si rutiere.
Dupa cum sustin procurorii DNA, magaria a fost facuta pe fata, „prestigioasa” firma SC LUMI SRL neavând decât un singur angajat si nici macar un utilaj, o pompa, ceva!
Pentru datul cu batul pe contractele supraevaluate, fara a presta niciun fel de activitate, veterinarul Ursachi s-a ales cu 6 milioane euro cash in conturi.

*Vile, iazuri, cai*

„Regele gripei aviare” a tocat parte din bani pe cumpararea de jeep-uri, iazuri cu peste, vile cu piscine si un cal de 80 de milioane.
„Mituitul” Butean, ajuns intre timp consilier superior in Corpul de Control al ANSVA, si-a spalat banii pusi regulat de Ursachi pe un card la BancPost cumparând din ei actiuni la diverse societati rentabile. DNA a extins ancheta si asupra altor firme care livrau apa chioara pe post de dezinfectant.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger