AcasăCel mai scump meniu de Craciun

Cel mai scump meniu de Craciun

Sortimentul Alba este unul dintre cele mai rafinate soiuri de trufe italienesti.

125000 de lire sterline, adica mai bine de 150000 de euro, va costa cea mai scumpa cina preparata pentru Craciunul lui 2012. Autorul acestei oferte culinare este bucatarul Ben Spalding care promite ca 80% din cat va incasa va fi donat in scopuri caritabile.

Tanarul Ben Spalding este considerat unul dintre cei mai talentati bucatari, fiind deja o vedeta la cei 25 de ani ai sai.

Ben Spalding este unul dintre tinerii bucatari-vedeta ai Angliei. Are doar 25 de ani si si-a facut ucenicia pe langa unii dintre cei mai cunoscuti chef-i din intrega lume.

Sortimentul Alba este unul dintre cele mai rafinate soiuri de trufe italienesti.

Acum gateste la restaurantul Roganic din Londra, incantandu-si clientela cu unele dintre cele mai originale feluri de mancare. Si totusi, cum se poate ca o singura cina sa coste peste 150 000 de euro? Ei, bine, in primul rand Spalding isi va duce intreaga echipa la resedinta bogatasului ce va castiga licitatia. Iar asta ar putea fi oriunde in lume – in Marea Britanie, America sau China.

Caviarul Almas provine de la femele de sturioni cu varste ce ajung la o suta de ani, fiind cel mai scump caviar Beluga.

Apoi, chef-ul va folosi unele dintre cele mai scumpe si rare ingrediente: caviar Almas (5000 de lire) cu otet balsamic nobil, vechi de… un secol si jumatate, cel mai costisitor pepene galbe, asa-numitul Yubari King (2500 de lire), trufe albe, file si inima de vita Wagyu sau Kobe (5000 de lire) servite in foita comestibila de aur (6000 de lire) si condimentate cu fistic iranian Akbari (5000 de lire).

Cafea, desert si sampanie de 42 000 de lire

Cafeaua Kopi Luwak, cea mai scumpa si mai aromata din lume, este realizata din boabele extrase din fecalele unor mamifere indoneziene.

Desertul va consta din pepene Densuke (2600 de lire) servit impreuna cu Kopi Luwak (3000 de euro), celebra cafea facuta din boabele ingerate, semidigerate si apoi defecate de civete, animale arboricole ce traiesc in Indonezia. Bineinteles, sampania nu a fost uitata, fiind ales unul dintre cele mai nobile soiuri: 1907 Piper Heidsieck (37 000 de lire), servita in pahare ornamentate cu diamante. Desigur, anuntul ca va gati acest festin extravagant i-a adus o publicitate imensa lui Ben Spalding. Tanarul master chef spune ca intregul demers are insa un scop caritabil: 80% din onorariul sau va fi directionat catre fundatiile de lupta impotriva cancerului.

author avatar
eNational
915 afisari
Zenville

Ultimele știri

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...
proger