AcasăOldCu Liverpool, tot pe ploaie

Cu Liverpool, tot pe ploaie

Pare ca a devenit o traditie sa ploua atunci când o echipa româneasca joaca, pe teren propriu, impotriva “cormoranilor”. De-a lungul timpului, Dinamo, Steaua si Unirea Urziceni au trebuit sa infrunte nu numai o echipa de supervalori, ci si vremea potrivnica.

Steaua si Liverpool se intâlnesc joi seara, de la ora 20.00, in Ghencea. O victorie a ros-albastrilor ar califica echipa lui Lacatus in 16-imile Europa League. Vestea rea e ca la ora meciului se anunta averse si doar 3 grade, conform prognozei Institutului National de Meteorologie si Hidrologie. Mereu a plouat cu Liverpool, exceptiile fiind doar câteva: Petrolul in 1966, Dinamo in 1970 si Rapid in 2002.

*25 aprilie 1985: Dinamo – Liverpool 1-2*

Portile fostului „23 August“ s-au deschis la ora 12.00, iar intr-o ora si jumatate batrâna arena era arhiplina. In ziua semifinalei a plouat torential, iar stadionul vuia inainte de meci: „Ploua, ploua, Dinamo da doua“. Dinamo a pierdut ambele manse (0-1 si 1-2) si a ratat calificarea in finala Cupei Campionilor Europeni.

*6 noiembrie 2003: Steaua – Liverpool 1-1*

Betonul arenei din Ghencea s-a incovoiat sub apasarea a 25.000 de spectatori care au infruntat o ploaie deasa. Gazonul a fost aproape impracticabil, mingea oprindu-se, de multe ori, in tot felul de baltoace. Claudiu Raducanu a marcat unicul gol al gazdelor, invingându-l pe polonezul Dudek. In retur, „cormoranii“ au invins chinuit cu 1-0.

*24 februarie 2010: Urziceni – Liverpool 1-3*

Campioana României pierduse in tur, 0-1 pe „Anfield Road“. A plouat mult peste Bucuresti, dar terenul nu a avut mult de suferit. Ialomitenii au condus cu 1-0, iar posibilitatea de a ajunge la lovituri de departajare s-a naruit dupa ce formatia din Liverpool a marcat de trei ori, prin Mascherano, Babel si Gerrard.

Flavius Dobrescu

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
56 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger