AcasăSPORTCluburile de fotbal ii cer lui Ponta eliminarea TVA-ului din transferurile jucatorilor...

Cluburile de fotbal ii cer lui Ponta eliminarea TVA-ului din transferurile jucatorilor

Presedintele FRF va incerca sa obtina o serie de facilitati pentru cluburile de fotbal din Romania dupa o intalnire pe care o va avea cu premierul Victor Ponta. Sansele de reusita sunt minime, tinand cont de faptul ca Guvernul intentioneaza sa mareasca taxele si impozitele incepand in 2013.

Victor Ponta, copilot la raliurile auto

Intreg fotbalul romanesc este in criza, iar conducatorii se tem ca 2013 va pune cruce multor cluburi. Finantatorii din Liga 1 sunt convinsi ca, fara ajutorul Guvernului si al autoritatilor locale, sportul rege va disparea in cateva orase din tara.

Mircea Sandu incearca sa ajute cluburile

Ca sa preintampine un asemenea scenariu sumbru, patronii s-au pus de acord asupra intocmirii unui plan de masuri pentru redresarea situatiei. Dintre numeroasele doleante, una „arde” cel mai tare si se refera la eliminarea TVA-ului la transferurile de jucatori. Romania este singura tara din UE care percepe TVA pe orice tranzactie efectuata in fotbal, iar acest aspect determina multe cluburi din Europa sa evite Liga 1 atunci cand cauta jucatori. Este si firesc, nimeni nu doreste sa plateasca de doua ori pentru un sportiv: o data la club (pretul de vanzare) si o data la bugetul statului de unde provine fotbalistul. Celelalte puncte atinse de finantatori prevad impozitarea progresiva a salariilor fotbalistilor si modificarea legislatiei sportive in vigoare pentru o mai buna stabilitate fiscala.

Un caiet cu propunerilor investitorilor din fotbal ii va fi inmanat presedintelui Federatiei, Mircea Sandu, acesta luandu-si angajamentul ca, la randul sau, va face demersurile necesare pentru a intra in audienta la premierul Victor Ponta. Totusi, patronii isi spun sperante de doi bani, mai ales dupa ce ieri s-a aflat ca Guvernul intentioneaza sa mareasca taxele si impozitele in 2013.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger