AcasăOldDaca e tot egal, urmeaza prelungiri!

Daca e tot egal, urmeaza prelungiri!

România si Uruguay isi disputa astazi, de la ora 17.00, calificarea la Cupa Mondiala de rugby – editia 2011. In urma cu doua saptamâni, in prima mansa a barajului, meciul s-a incheiat la egalitate: 21-21. Daca revansa de azi se termina tot la egalitate, nu se aplica niciun criteriu de departajare: gen puncte in deplasare sau eseuri marcate, ci se trece direct la prelungiri.

Partida va fi transmisa in direct de postul GSP TV. Pentru ca solicitarea de bilete este tot mai mare, s-a montat o peluza noua la arena „Arcul de Triumf”, de 1.000 de locuri. Se asteapta la meci in jur de 3.000 de spectatori. Cum se va face departajarea daca partida se va incheia tot la egalitate? E simplu! Vor urma doua reprize de prelungiri, de câte 10 minute fiecare, iar daca egalitatea persista, se va juca inca o repriza de 10 minute. In aceasta a treia parte se va aplica regula „mortii subite”: cine inscrie primul câstiga. Daca nici asa nu se stabileste un câstigator, vom avea lovituri de departajare, la fel cum sunt penalty-urile la fotbal. Vor fi cinci lovituri de fiecare echipa de la linia de 22 de metri. Daca dupa cele cinci transformari scorul este tot egal, competitia intra iarasi in „moarte subita”: doua lovituri din aceeasi pozitie, victoria desemnându-se când un jucator inscrie, iar cel din echipa adversa rateaza.

*Poti face poze cu Webb Ellis Cup in parcare*

Cine merge la meci (doar 5 lei biletul de acces) are ocazia sa se fotografieze alaturi de Webb Ellis Cup, trofeu care va fi oferit, anul viitor, câstigatoarei Cupei Mondiale. Are 38 de centimetri, fiind decernat prima oara la editia din 1987. „Iubitorii de rugby pot sa se imortalizeze cu trofeul intr-o zona special amenajata pentru acest eveniment, in parcarea Stadionului Arcul de Triumf”, a anuntat Federatia Româna de Rugby. Pâna acum, Webb Ellis Cup a fost cucerit doar de patru tari: Australia (1991 si 1999), Africa de Sud (1995 si 2007), Noua Zeelanda (1987) si Anglia (2003).

Flavius Dobrescu

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger