AcasăOldBasescu a invins!

Basescu a invins!

Patronul Realitatii TV, Sorin Ovidiu Vântu, s-a predat.
Postul TV al lui SOV a fost preluat de milionarul Sebastian Ghita, despre care se spune ca va fi noul “rechin” de pe piata media!

Stirea preluarii conducerii de la Realitatea TV de catre milionarul Sebastian Ghita a venit ieri dimineata ca o bomba pe piata media. Prins cu usa, Sorin Ovidiu Vântu a lasat jos si ultima „arma“ cu care mai lupta impotriva lui Traian Basescu, cel pe care il acuza ca ar fi ordonat arestarea lui.

Oficial, compania Asesoft, care este, de fapt, nucleul afacerilor de milioane de euro ale lui Ghita, a precizat, ieri la prânz, printr-un comunicat ca ar fi preluat “doar” managementul grupului Realitatea. Neoficial, insa cunoscatorii vorbesc despre indepartarea definitiva a lui Vântu de la conducerea postului si afilierea Realitatii TV la un cerc de interese apropiat lui Basescu. Chiar daca pe alte segmente de piata Ghita este un jucator important, in ce priveste piata audio-vizualului el era pâna azi total necunoscut.

*Jocuri la doua capete*

In urma cu câtiva ani, despre tânarul milionar se spunea ca ar fi legat ombilical politic de Mircea Geoana (la acea vreme Ministru de Externe), dar si de celebrul Gioni Popescu (pe atunci general SRI). In acea perioada, s-a nascut practic afacerea Asesoft, iar Ghita a pus mâna pe contracte banoase cu statul român.
Intre timp, Sebastian Ghita a fost acuzat, mai mult sau mai putin voalat, ca l-ar fi tradat pe Geoana si ca a “penetrat” anturajul a doua personaje-cheie cu radacini in PD-L. E vorba despre Theodor Stolojan si Vasile Blaga, adica exact oameni de-ai lui Traian Basescu, cel care l-ar fi bagat acum in fata pe Ghita in afacerea Realitatea! Mai mult, anumite surse spun ca Ghita nu face altceva decât sa intoarca anumite favoruri primite de la actuala putere.
Asta nu inseamna insa ca afaceristul este “indragostit” iremediabil de PD-L, ba chiar incearca sa nu rupa legatura nici cu “vechea iubire”, PSD.
Situatie care a nascut, in ultima vreme, si-un scenariu uluitor despre care vom scrie pe larg in ziarul nostru de mâine!

*De ce a cedat SOV Realitatea?*

In anturajul lui Sorin Ovidiu Vântu se spune ca decizia de a-i ceda televiziunea lui Ghita nu a fost luata tocmai de frica, ci, mai mult, de nevoie! Pentru Vântu, Realitatea TV era ultima “reduta” in care se retrasese in razboiul cu Basescu. Numai ca SOV se afla intr-o situatie financiara critica, dupa ce conturile off-shore-ului din Cipru (care detine pachetul majoritar al grupului Realitatea) i-au fost blocate. Astfel, el nu mai putea tine televiziunea in „viata” si a decis sa renunte la ea si chiar sa recupereze si o parte din banii investiti.

*Cine este Sebastian Ghita*

La cei doar 32 de ani, el are o avere estimata la 38 milioane euro. Prahoveanul detine afaceri in domeniile IT, retail online, vinificatie, imobiliare si, de ieri, si mass-media. In 2009, afacerile Asesoft s-au ridicat la circa 300 milioane euro , iar pentru acest an compania lui mizeaza pe atingerea unui prag de 350 milioane euro. Penultimul „tun” a fost dat de Ghita in luna septembrie, când a preluat 60 % din actiunile Flanco.

Nicole Ionescu
Adrian Nicolae

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger