AcasăOldAlte stiri

Alte stiri

*Sindicalistii de la Metrou ameninta cu greva*

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a declarat, ieri, ca angajatii ar putea sa declanseze conflictul de munca la jumatatea lunii viitoare. “Nu suntem de acord cu diminuarea drepturilor constitutionale si legale ale salariatilor Metrorex. In aceste conditii vom participa la actiunile confederatiilor sindicale, iar daca ni se vor reduce drepturile salariale vom riposta prin declansarea conflictului de munca”, a spus Radoi. n

*Restantele la credite, peste 10% in patru judete*

In judetele slab dezvoltate din punct de vedere economic firmele si clientii reusesc sa-si plateasca din ce in ce mai greu ratele la banci. In Ialomita, scrie zf.ro, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor acordate de banci ajungea la 12,3% la sfârsitul lui august. Si in Bistrita-Nasaud, Galati sau Suceava restantele depaseau 10% din soldul creditelor.

*Paradox: cerere mare pentru bunuri de lux*

Vânzarile de bunuri de lux la nivel mondial ar putea urca in acest an pâna la 170 miliarde euro, nivel maxim atins in 2007, sustinute de cererea din China si de redresarea din SUA, potrivit companiei de consultanta Bain, scrie Bloomberg. Astfel, vânzarile de imbracaminte, accesorii, ceasuri si bijuterii si alte produse de lux ar putea avansa cu pâna la 11%, la 170 de miliarde de euro, comparativ cu 153 miliarde euro in 2009.

*Bancomatele BRD, oprite in aceasta noapte*

Clientii BRD-Groupe Societe Generale nu vor putea utiliza de azi, ora 22:55, pâna miercuri la ora 7:50 cardurile, bancomatele si POS-urile bancii, din cauza unor lucrari de intretinere. In intervalul orar mentionat, cardurile bancare emise de BRD nu vor putea fi utilizate pentru plati la comercianti si retrageri de numerar, in România sau in strainatate.

*Cupoanele de reduceri, impozitate*

Cupoanele acordate in prezent gratuit persoanelor fizice de catre firme si magazine sub forma bonurilor de valoare, pentru achizitionarea de produse la un pret redus, vor fi impozitate de Guvern. Impozitarea acestor cupoane va fi reglementata printr-o noua modificare a Codului Fiscal. In prezent, contravaloarea cupoanelor reprezinta venituri neimpozabile.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
47 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger