AcasăSPORTDoroftei e sigur: antrenorul Larouche il face KO pe Bute!

Doroftei e sigur: antrenorul Larouche il face KO pe Bute!

Nemultumit de cum s-a prezentat Lucian Bute la primul meci dupa bataia incasata de la Carl Froch, Leonard Doroftei isi sfatuieste urmasul sa renunte la serviciile antrenorului Stephan Larouche.

Doroftei, nemultumit de cum este antrenat Bute

Denis Grachev nu doar ca a rezistat 12 reprize in fata lui Bute, dar chiar i-a pus serioase probleme pugilistului roman. Ingrijorat cu privire la forma aratata de galatean, Leonard Doroftei si-a permis sa-i dea cateva sfaturi de luat in seama in vederea duelului cu englezul Carl Froch, din primavara lui 2013. In primul rand, „Mosul” considera ca Bute nu are parte de pregatirea adecvata cu antrenorul Stephan Larouche, pe care-l vede vinovat de ultimele evolutii ale urmasului sau.

Bute si Larouche, ultimele pregatiri inaintea meciului cu rusul Grachev

Nici tactica gandita de Larouche nu este cea potrivita, mai sustine Doroftei, care isi argumenteaza ideea prin lipsa de rezistenta a lui Bute la schimburile de lovituri. Astfel, intr-un scurt dialog purtat telefonic la finalul luptei cu Gracev, Doroftei i-a sugerat lui Bute ca ar fi bine sa renunte la serviciile „expertului” canadian: „Lucian, ti-o spun din toata inima, ca de la prieten la prieten si de la fost boxer la actual boxer. Daca accepti un sfat, m-as bucura sa-l iei in considerare. Daca vrei sa ai vreo sansa cu Froch, boxeaza doar ca in repriza a 12-a! Atunci ai aratat ca esti un adevarat campion. Ai aratat ca poti sa ridici sala in picioare si te poti lupta cu oricine. Te rog din tot sufletul, nu mai sta langa adversar la bataie! Tu nu esti om sa iei atatia pumni de aproape. Tactica asta ai abordat-o la meciul cu Froch si te-a distrus. Foloseste-ti tot bagajul de cunostinte, cum ai facut in repriza a 12-a, si il vei invinge pe Froch! Lucian, te astept acasa si o sa vin eu la tine, la Pechea, ca sa vorbim fata in fata, pentru ca nu vreau sa te las sa mai pierzi in fata lui Froch”. In replica, fostul campion IBF a precizat ca nu se pune problema sa-l dea afara pe Larouche: „Dorine, accept cu placere sfatul tau, pentru ca vine de la un mare campion, insa e usor sa vorbesti atunci cand vezi meciul din fotoliu. Iti multumesc, totusi, pentru sfat. Insa, in niciun caz nu voi renunta la Stefan. Cu el am inceput un drum, el m-a dus pe cele mai inalte culmi, el m-a facut campion mondial si nu voi renunta niciodata la actuala mea echipa tehnica”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger