AcasăOldBute: ”Brinkley? Un adversar ciolanos si foarte rezistent!”

Bute: ”Brinkley? Un adversar ciolanos si foarte rezistent!”

Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie dupa ce l-a invins pe Jesse Brinkley prin KO in repriza a 9-a. Campionul român a sarbatorit alaturi de prieteni si de fanii sai pâna in zori, la restaurantul grecesc Arahova din Montreal. In ciuda victoriei, galateanul a fost trist pentru ca meciul nu s-a difuzat in România.

Desi toata lumea credea ca Lucian Bute va avea un meci usor contra challengerulului Jesse Brinkley, starul de la Interbox a fost fortat sa se intrebuinteze serios pentru a-si pastra centura. “Brinkley este un tip foarte ciolanos, alunecos si foarte rezistent. A trebuit sa-l caut prin ring ca sa-l lovesc”, s-a confesat Bute trimisului „National” la Montreal, singura publicatie româneasca prezenta la gala. De la primul meci cu mexicanul Librado Andrade (24.10.2008), Lucian nu a mai iesit atât de „sifonat”. Brinkley s-a ridicat de doua ori de la podea si a continuat lupta, fapt care l-a indârjit si mai tare pe campionul nostru. “De fiecare data când il trimiteam la podea, eram surprins sa-l vad ca se ridica. In repriza a cincea l-am lovit atât de tare la ficat ca am crezut ca i l-am mutat din loc. Dupa ce a cazut a doua oara, avea nasul spart. L-am atins puternic cu mâna stânga, dar s-a ridicat. Am luat si eu ceva lovituri, este adevarat, mai multe decât de obicei, dar acest baiat a fost extrem de tenace si curajos. Nu i-a fost frica sa-si compromita apararea pentru a ataca. Jesse este un boxer curajos. Acum sunt pregatit pentru orice adversar”, a declarat Bute.

*Aplaudat in fata pub-urilor*

Imediat dupa conferinta de presa, Bute a mers la pub-urile din Centre Bell, in zona La Cage Aux Sports, pentru a se intâlni cu fanii. Toti cei aflati in zona s-au ridicat in picioare si l-au aplaudat minute in sir. Lucian a facut un gest extraordinar, in speech-ul sau laudindu-l pe Jesse Brinkley, apoi pe Adrian Diaconu, victorios, de asemenea, in gala de la „Centre Bell”.

*Petrecere la Arahova Souvlaki*

Dincolo de miezul noptii, detinatorul centurii la supermijlocie IBF s-a deplasat la Hotelul Place D’ Armes, acolo unde timp de o saptamâna isi stabilise „cartierul general”, ocupând un apartament la etajul 7 al stabilimentului. Petrecerea „de dupa” a fost organizata la restaurantul grecesc Arahova Souvlaki. Printre invitatii de seama s-au numarat presedintele F.R. de Box, Rudel Obreja, Sorin Florea (patronul Casino Merkur-Ro­mânia) si cumnatul lui Bute, singurul reprezentant al familiei aflat la meci. Au lipsit Jo Jo Dan si Diaconu, care au preferat odihna. Festinul a durat pâna la 04.00 dimineata, in meniu regasindu-se salate grecesti, brânzeturi felurite, calamari, frigarui de pui, cotlete de berbecut si vin alb. Masa a fost achitata de fostul si proaspatul campion mondial.

*Sâmbata, chef la Moishe’s Steak House*

Sâmbata seara, o noua petrecere, de asta data in formula completa: Bute, Diaconu si Jo Jo Dan. Cheful s-a tinut la Moishe’s House, un restaurant renumit in Canada si SUA pentru „steak-urile” senzationale. Jo Jo Dan si Adrian Diaconu au baut doar apa plata, in timp ce Bute s-a delectat cu un vin rosu de California. Lucian Bute se va intoarce in patrie sâmbata, in jurul prânzului.

*Cu nasul spart, Brinkley era ieri tot in spital*

Adversarii lui Lucian Bute si Adrian Diaconu au plecat vineri noapte, de la arena „Centre Bell”, direct la spital. De alt­fel, Brinkley era si sâmbata internat, cu aceeasi problema: nasul spart. Nici Diaconu nu a scapat foarte usor, la sfârsitul meciului cu Omar Sheika acesta având mâinile umflate. Pugilistul român l-a invins la puncte pe Sheika, la categoria semigrea, intr-un meci disputat pe parcursul a zece runde. Decizia a fost in unanimitate: 98-91, 97-92. 98-92. A treia victorie româneasca la Montreal a fost realizata de Jo Jo Dan (semimijlocie), care l-a invins pe argentinianul Andres Pablo Villafane, dupa un KO in runda a 4-a.

*La intoarcerea in tara, va ignora televiziunile din România!*

Desi s-a ferit s-o spuna direct, Lucian Bute a fost extrem de dezamagit ca nicio televiziune mioritica nu a transmis partida sa cu Brinkley, si nici macar nu a incercat sa negocieze cu Interbox.
In tara, s-a invocat absenta publicitatii la o ora atât de matinala (05.00), ceea ce e total fals: de fiecare data când Bute a luptat, lumea s-a strâns ciorchine in fata televizoarelor. In timp ce statiile comerciale pot invoca lipsa banilor, TVR nu are nicio scuza, refuzând sa plateasca 100.000 de euro, ca sa preia meciul lui Bute, dar cheltuind zeci de milioane de euro pentru partide din UEFA Champions League. Cumva, Bute s-a simtit neglijat, si poate chiar insultat. Inaintea meciului s-a spus ca adversarul sau este foarte slab, si ca Interbox special ii cauta toti „ratatii” pentru a evita ca Lucian sa se faca de râs. In plus, Bute ni s-a destainuit ca a fost sunat din tara de o televiziune, care l-a intrebat ce sanse au Daniel Ghita (K1) si Vitali Klitschko (box). Ulterior, urmarind stirile din sport, galateanul a realizat ca televiziunea respectiva n-a vorbit nimic despre meciul lui cu Brinkley, folosindu-i comentariul doar pentru promovarea altor programe spor­­­tive. Apropiatii lui Bute afirma ca, din aceste motive, la intoarcerea in tara, Lucian va raspunde cu aceeasi moneda televiziunilor. Concret, el va sustine o conferinta de presa la aeroport, dupa care va refuza orice invitatie de a participa intr-un tocsou televizat, impunând un soi de silenzio stampa, excluzând de aici presa scrisa, care i-a fost alaturi.

Gabriel Andrei – Montreal

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger