AcasăNewsVezi cum si-au impartit partidele Bucurestiul

Vezi cum si-au impartit partidele Bucurestiul

In comparatie cu alegerile din anii precedenti, Capitala nu va avea parte de o batalie electorala iesita din comun si nici de surprize de proportii.

Diana Tusa (USL) va trebui sa-i tina piept Ancai Constantinescu (ARD), recunoscuta deja pentru iesirile sale usor violente

Este de ajuns  sa aruncam o singura privire pe listele de candidati pentru a intelege ca ARD joaca in aparare, incercand sa-si conserve macar o parte dintre mandatele pe care le are, in timp ce USL spera sa castige mai multe colegii cu scorul maxim, 50 la suta plus unu.

Sectorul 1 Cea mai interesanta confruntare  se anunta a fi cea dintre deputatul PDL Costica Canacheu (care incearca sa-si conserve functia) si liderul PSD Sector 1, Dan Tudorache, dornic sa intre in Parlament. Deloc de neglijat este si batalia  pentru colegiul 1 Senat dintre Titus Corlatean (social-democrat “importat” de la Brasov ) si Vasile Gherasim, fost pesedist pana in 2005. Un alt duel care merita atentia publicului este cel dintre Diana Tusa (PNL) si Anca Constantinescu (PDL), cea din urma fiind recunoscuta pentru temperamentul vulcanic. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care candideaza  pentru un colegiu de senator, il va avea ca adversar pe Augustin Ofiteru de la Noua Republica.

Sectorul 2 Aici, capul de afis il va tine batalia dintre Victor Ciorbea (USL) si Theodor Paleologu (PDL). Un meci aparte va fi si cel dintre Octavian Bot (USL – filiera PNL) si Dan Cristian Popescu (ARD, fost PNL). Interesanta de urmarit  va fi si evolutia democrat-liberalei Anca Boagiu, care se straduieste sa-si recastige colegiul senatorial.

Anca Constantinescu

Sectorul 3 Pentru colegiul 11 deputati se vor lupta doi fosti ministri: Eugen Nicolaescu (USL) si Sulfina Barbu (ARD). La aceasta confruntare se adauga si aceea dintre Ecaterina Andronescu (USL) si Cristian Radulescu (ARD), colegiul 6 Senat. Un adevarat derby ar trebui sa fie meciul in care va evolua Crin Antonescu, dar pana in acest moment nu se stie cine ii va fi contracandidat liderului liberal.

Sectorul 4 In fieful lui Cristian-Popescu Piedone, jocurile sunt ca si facute. Cu toate acestea exista si aici o competitie care merita punctata si care are in centru un politolog – Daniel Barbu (USL) si un critic literar Alex Stefanescu (ARD). Alianta Romania Dreapta nu a nominalizat inca un candidat pentru colegiul ocupat de Dan Voiculescu.

Sectorul 5 Nici in sectorul pastorit de Marian Vanghelie nu vor fi  mari surprize, singurele confruntari notabile fiind cea dintre doctorul Florian Popa (USL) si doctorul Alexandru Ciocalteu (ARD), precum si cea dintre Catalin Croitoru (USL, fost PDL) si Radu F. Alexandru (ARD).

Sectorul 6 Aici, legea o va face Gigi Becali (USL), proptit in colegiul de deputat ocupat in prezent de Elena Udrea. Contracandidatul lui Becali , din partea ARD, este Gheorghe Udriste, fost director al Metrorex.

author avatar
National
548 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger