AcasăOldGalatenii lui Dorinel - suspectati ca au mincat friptura dupa Contador!

Galatenii lui Dorinel – suspectati ca au mincat friptura dupa Contador!

*”Ăstia ai lu’ Dorinel alearga mai mult ca Banel!”*

Pozitia de lider a Otelului, dupa 10 etape, a strirnit multa invidie, dar si destule controverse. O echipa fara bani, cu doar 150.000 euro pentru transferuri si nocturna in rate, nu este privita cu ochi buni de catre ceilalti participanti la competitie. Galatenii i-au bagat in sedinta pe jucatorii lui Sumudica, remizind 0-0 in Giulesti, i-au suit pe garduri pe stelisti (victorie cu 1-0 pe Dunare), apoi i-au rupt in doua pe dinamovisti, chiar in Stefan cel Mare, cistigind cu 2-1. Toata lumea a laudat ambitia cu care joaca trupa lui Dorinel Munteanu, dar mai ales modul cum alearga in teren Ripa, Sirghi, Salageanu, Antal, S.Ilie, Giurgiu ori Viglianti. „Ăstia ai lu’ Dorinel alearga mai mult ca Banel!”. Expresia a dat startul unor semne de intrebare. De ce sint galatenii atit de rezistenti? Nu cumva „Munti” a mai avut probleme cu treaba asta si in trecut?

*Secretul longevitatii „Neamtului”*

Dorinel Munteanu este cel mai selectionat jucator in nationala României, cu 134 de prezente sub tricolor. A jucat pina la 38 de ani la prima reprezentativa, chiar din postura de antrenor-jucator la echipa de club. Toata lumea se intreba cum de „Munti” rezista atit, si de aici au inceput acuzatiile de dopaj. Nimic nu a fost dovedit, iar Munteanu a explicat de ce se afla inca pe teren. „Unul dintre motivele longevitatii mele ca jucator este acela ca nu mi-a placut sa merg prin cluburi. Spre exemplu, in toata viata mea, am fost numai de cinci ori la discoteca, si de fiecare data cu toata echipa nationala”, a declarat cel mai bun numar 8 al nationalei. Bine, bine au zis oameni de fotbal, dar al doilea motiv?
O alta banuiala ar fi legata de prezenta lui Marius Stan, actualul presedinte al Otelului, in conducerea gruparii Rocar Bucuresti, undeva la sfirsitul anilor ’90. Formatia din Berceni era antrenata in mandatul Marius Stan de faimosul cuplu Silviu Dumitrescu – Vasile Silaghi, renumit pentru legendele privind medicatiile suspecte – vezi scandalurile „Chindia” si „FC Arges”. „Silaghi administra jucatorilor cite 10-12 pastile, care contineau aceleasi saruri existente intr-un singur medicament: Supradyn”, declara in 2009 Silviu Dumitrescu.

*Control antidoping pentru CFR-ul lui Munteanu*

In sezonul 2006-2007, razboiul declaratiilor dintre Marian Iancu si Dorinel Muteanu, pe atunci antrenor jucator la CFR Cluj, a atins apogeul cind patronul banatenilor a cerut testarea fostului fotbalist de la FC Koln. Initial, FC National si Pandurii il suspectasera public de dopaj pe Dorinel, solici­tind de asemenea controlul acestuia.

Sebastian Stan

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger