AcasăOldLiber de la Mariana

Liber de la Mariana

Marius Lacatus revine pentru a treia oara ca antrenor la Steaua, dupa ce in precedentele mandate in Ghencea n-a adunat decit 17 luni pe banca tehnica. Alaturi de Piturca si Olaroiu, „Fiara” este tehnicianul aflat cel mai mult in gratiile patronului Gigi Becali. Dar Lacatus n-ar fi venit la Steaua niciodata daca nu ar fi avut acceptul sotiei Mariana.

*Consiliu de familie*

Decizia a fost luata duminica seara, intr-un „consiliu de familie”, la scurt timp dupa ce Becali l-a sunat pe Lacatus, in disperare de cauza. La Oviedo, intreaga familie, completata de sotia Mariana si fiica Alexandra, a avut o discutie de zece minute in care Marius a primit incuviintarea celor dragi, dar mai ales acceptul nevestei: „Du-te, stiu ca asta iti doresti cel mai mult si nu ma pot opune, desi am unele rezerve!”, i-a transmis Mariana.

*Gigi: „Are suflet de copil”*

Dupa esecul de la Galati, Gigi Becali si-a dat seama ca Edi Iordanescu e prea crud pentru aceasta meserie. Varianta Lacatus a fost cea mai simpla, fosta glorie a Stelei fiind liber de contract: „Am vorbit cu el, am negociat si l-am adus antrenor. I-am zis ca Steaua are nevoie de el acum, sa se suie in avion ca il astept. I-am spus care sint conditiile, ca nu ma bag la echipa, nu ma intereseaza pina la finalul campionatului. Am negociat tot ce era de negociat. Se stia, de altfel, ca noi ne cunoastem. Am zis tot timpul ca Marius are un suflet de copil, prea bun pentru timpurile astea”.

*Fiica Alexandra a intrat la liceu, la Oviedo*

Familia Lacatus detine o vila la Oviedo inca de pe vremea cind „Fiara” juca in Primera Division. Oviedo este o localitate aflata la 370 de kilometri de Madrid, in nordul Spaniei, orasul unde s-a nascut, in 1981, pilotul spaniol de Formula 1, Fernando Alonso. Fiica Alexandra a inceput de citeva zile studiile la un liceu din Oviedo, dupa ce terminase gimnaziul la Liceul Cervantes din Bucuresti. Acesta a fost si motivul pentru care familia Lacatus a parasit România in luna iulie a.c.. Un rol hotaritor l-a jucat si Mariana, care a vrut sa-l rupa pe Marius de stresul vietii de antrenor din Liga 1. Se stie ca Lacatus are unele probleme cardiace, vehiculindu-se si informatia ca a suferit un preinfarct in urma cu doi ani.

*Nagy va fi secund*

Becali spune ca salariul oferit lui Lacatus va fi unul asemanator cu cel pe care i l-a propus lui Piturca, adica 350.000 de euro pe sezon. Interimarul Edi Iordanescu si-a dat ieri demisia, insa e posibil ca astazi sa aiba o discutie cu „Fiara” pentru a fi pastrat in staff-ul tehnic, asa cum isi doreste si latifundiarul din Pipera. Secundul lui Lacatus in Ghencea va fi acelasi Ioan Nagy, nasul de cununie al antrenorului. Lacatus urma sa revina aseara in România, iar astazi va conduce primul antrenament in Ghencea.

*Cum i-a pacalit Laca pe aradeni*

Atasamentul pentru Steaua al lui Lacatus s-a vazut si in situatia in care conducea de pe banca alte echipe. Pe vremea cind antrena UTA, in sezonul 2006-2007, acesta a avut mari probleme cu fanii „Batrinei Doamne”, deoarece la fiecare meci se imbraca in rosu si albastru, nu in alb si rosu – culorile clubului aradean. Suporterii l-au apostrofat in dese rinduri, au cerut conducerii sa ia masuri disciplinare impotriva tehnicianului, insa nimeni nu a reusit sa-l induplece.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
37 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger