AcasăNewsVictor Ponta, sef interimar al Ministerului Sanatatii

Victor Ponta, sef interimar al Ministerului Sanatatii

Premierul Victor Ponta a devanit, marti, ministru interimar la Sanatate dupa ce Vasile Cepoi si-a prezentat demisia din functia pe care o ocupa.

Primul ministru Victor Ponta este, incepand de marti, noul sef interimar al Ministerului Sanatatii, demnitarul urmand sa raman ca conducere timp de 45 de zile. Decizia a survenit dupa ce Vasile Cepoi si-a prezentat demisia din functia pe care o ocupa.

Aceasta a survenit pe fondul scandalului izbucnit saptamana trecuta, cand Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a acuzat pe seful de la Sanatate de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene si infractiuni asimilate celor de coruptie.

Confruntat cu aceasta problema, Victor Ponta i-a propus initial functia de ministru lui Raed Arafat, insa acesta a refuzat numirea la conducerea Sanatatii, multumindu-se sa preia doar indatoririle administrative.

„Este un fel de ministru interimar, pentru ca mi-a spus ca nu-şi doreste functia de ministru. Are foarte multe de facut la medicina de urgenta, in care Romania este un model pentru majoritatea statelor europene”, a declarat luni seara Victor Ponta la Antena 3.

Totodata, primul ministru Victor Ponta a anuntat si ca va propune un nou sel la Sanatate in noul Guvern, care se va forma dupa 9 decembie.

author avatar
Ionut Zgimbau
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger