AcasăNewsConducerea IPJ Ilfov, cercetata in cazul uciderii tinerei japoneze

Conducerea IPJ Ilfov, cercetata in cazul uciderii tinerei japoneze

Mai multi politisti din Ilfov, inclusiv din cadrul conducerii IPJ, sunt cercetati in legatura cu dosarul studentei japoneze ucise in apropierea aeroportului Otopeni.

In urma unui control al Ministerului Administratiei si Internelor anchetatorii au stabilit ca noua politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Ilfov, printre care si membri de conducere sa fie cercetati in cazul studentei japoneze ucise in apropierea aeroportului Otopeni. Pe langa acestia, membrii corpului de control al MAI au stabilit si atentionarea a altor 14 ofiteri, precum si sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in cazul a doi ofiteri si a unui agent de politie.

„Au fost dispuse masuri de cercetare prealabila fata de 9 ofiteri, dintre care si membrii ai conducerii Inspectoratului, atentionarea a 14 ofiteri. De asemenea, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a fost sesizat in cazul a doi ofiteri si a unui agent de politie”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerul Administratiei si Internelor.

Decizia corpului de control al MAI, formata din ofiteri ai Corpului de Control al ministrului si ai Directiei Control Intern din cadrul IGPR, survine in urma unei anchete, petrecute in perioada 3 – 12 septembrie, referitoare la cazul studentei japoneze care la sfarsitul lunii august a fost acostata in Aeroportul „Henri Coanda”, urcata intr-un taxi, iar apoi ucisa la marginea unei paduri din Corbeanca.

Conform MAI controlul la IPJ Ilfov a vizat evaluarea managementului, in vederea implementarii programelor nationale si locale, pentru a preveni criminalitatea stradala, in special infractiunile comise cu violenta.

Pe langa cei 26 de politistidin cadrul IPJ Ilfov, oficialii Ministerului Administratiei si Internelor au demarat si cercetarea prealabila a opt membri ai conducerii Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti, precum si a atentionarea a sase ofiteri.

author avatar
Ionut Zgimbau
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger