AcasăNewsPivniceru a prelungit inscrierile pentru sefia Parchetului si a DNA

Pivniceru a prelungit inscrierile pentru sefia Parchetului si a DNA

(foto: bzi.ro)

Mona Pivniceru, ministrul Justitiei, a anuntat ca perioada de inscrieri pentru functiile de procuror general si procuror sef al DNA a fost prelungita.

(foto: bzi.ro)

Magistratii care doresc sa se inscrie pentru functiile de de procuror general al Romaniei si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au primit un ragaz de doua zile din partea ministrului Justitiei, Mona Pivniceru.

Totodata, aceasta a prelungit si perioada in care judecatorii ori procurorii pot depune proiectele necesare ocuparii celor doua functii.

„Am prelungit perioada de inscrieri cu doua zile iar perioada de depunere a proiectelor cu inca 10 zile, ceea ce inseamna ca este o procedura rezonabila pe criterii transparente”, a explicat Mona Pivniceru.

Decizia luata, joi, de catre ministrul Justitiei soseste dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a criticat perioada prea scurta pe care o au candidatii la dispozitie pentru a-si depune proiectele, informeaza tvrinfo.ro.

Totodata, prezenta in cadrul unei intalniri cu premierul Victor Ponta, ministrul a mai anuntat ca procedura de inscriere si numire a procurorului general si a sefului DNA a fost discutat cu oficialii de la Comisia Europeana, fiind felicitata pentru alegerea facuta.

„Vom merge pe procedura existenta. Nu cred ca intr-o saptamana se poate modifica legea”, a spus Mona Pivniceru.

Initial, conform planului realizat de Ministerul Justitiei selectia pentru posturile de sef al DNA si cea de Procuror General al Romaniei era programata in perioada 2 – 3 octombrie, in prezenta ministrului Mona Pivniceru, rezultatele urmand a fi afisate in data de 4 octombrie.

Pentru a putea participa la interviuri procurorii participanti trebuie sa aiba o vechime minima de 10 ani in functia de judecator ori procuror, sa nu fi colaborat cu fosta securitate si sa nu aiba un interes personal, care sa influenteze indeplinirea atributiilor prevazute de lege.

author avatar
Ionut Zgimbau
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger