AcasăNewsCum s-au intoxicat intre ele Serviciile

Cum s-au intoxicat intre ele Serviciile

Ofiterii serviciilor s-au spionat unii pe altii pana au ratat misiunile

In ultima vreme, presupusa colaborare intre nenumaratele structuri cu atributiuni in domeniul sigurantei nationale s-a tradus in practica printr-un dat la gioale generalizat.

Ofiterii serviciilor s-au spionat unii pe altii pana au ratat misiunile

Mai ales ca bugetele respectivelor institutii nu au mai fost chiar atat de generoase, supravietuirea financiara depinzand mai mult de fondurile acordate pentru operatiunile speciale. Iar dupa  infiintarea grupurilor de lucru interdepartamentale, membrii acestora au descoperit ca, in multe anchete, Serviciile s-au intoxicat, fara sa stie, unele pe altele.

„Ba p’-a matii!”

Sefii de structuri implicate in diverse anchete nu obisnuiau nici macar sa se anunte ca lucreaza la aceeeasi speta, chiar si atunci cand aflau ca se calca pe bombeuri. Este cazul unei anchete anticoruptie demarata de doua Directii diverse din cadrul Ministerului de Interne, care au primit acelasi pont. Astfel ca ambele Servicii si-au infiltrat proprii oameni printre cei monitorizati. Iar dupa un timp, unul dintre ofiterii acoperiti s-a prins de apartenenta celuilalt. Numai ca, dupa ce si-a informat sefii, acesta a primit misunea suplimentara, pe langa filarea suspectilor, de a-l trimite pe piste false pe celalalt ofiter. Care, la randul sau, cand s-a prins de mismas, i-a intocmit raport celuilalt ca nu doar face pe coruptul, ci chiar este pe bune. Asa ca operatiunea de flagrant a fost amanata de la sine.

Procentaj de suta la suta

Ofiterii unui grup operativ au descoperit recent, pe cand pregateau operatiunea finala intr-o ampla ancheta de contrabanda, un alt caz tragi-comic. Punandu-si reciproc la dispozitie rapoartele informative, acestia au aflat ca toate cele patru structuri de care apartineau isi infiltrasera cate un om in retea. Numai ca toti lucrau „sub acoperire” in acelasi birou, tragandu-se de limba unii pe altii. Asa ca informatiile aflate au fost la fel de folositoare ca hartia de la baie, ele nefiind altceva decat „intoxicari” lansate de fiecare ofiter in parte, pentru a castiga increderea „infractorilor”.

Le-au furat procurorul!

In alta ancheta au fost implicati concomitent ofiteri de la trei structuri secrete. Desi acestia stiau unii de prezenta altora, operatiunea nu a fost una comuna, fiecare continuandu-si ancheta pe cont propriu. Pana cand membrii „concurentei” au aflat ca „acoperitii” unuia dintre Servicii  pregatesc flagrantul. Asa ca le-a luat fata acestora si au descins primii la fata locului. Asta dupa ce au momit procurorul anuntat deja de ceilalti, pacalindu-l ca il „iau putin” pentru un caz cu un mare rasunet mediatic…

author avatar
Catalin Tache
1.035 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger