AcasăCalendar ortodox:marti 24 mai 2011

Calendar ortodox:marti 24 mai 2011

Sfantul Simeon - 24 mai

Marti 24 mai 2011

Cuviosul Simeon din Muntele cel Luminat

Acest cuvios a trait in zilele batranului Iustin si a fost nascut in Antiohia Siriei, din tatal Ioan, care era din Edesa, ai din maica Marta, fiind crescut in aceeasi cetate a Antiohiei. Iar cele de aci inainte toate lucrurile minunate se spune ci unele s-au intamplat, iar altele au fost facute de el, mai presus de om.

Sfantul Simeon - 24 mai

Zamislirea lui din pantece s-a facut prin rugaciune. Si facandu-se de aase ani, el a defaimat toate cele de jos, s-a suit la munte si indata s-a obisnuit si s-a deprins cu petrecerea cea grea si cu rabdarea. Si avea adesea dumnezeiesti vedenii si ingeresti aratari, care-I indreptau spre cele ce trebuia a face, il invatau cu deosebirea intre cele bune si intre cele rele, adica cele bune sa aleaga si de cele rele sa fuga. Si infrangand cele ale trupului si hranindu-se nu cu omeneasca hrana, ci cu nemuritoare ce i se da de la cer, asa a petrecut pana la iesirea din trup.

Acestea si nespusa multime a minunilor, le arata mai pe larg istoria lui; atata numai este vrednic sa însemnam, ca lasand lumea din tanara varsta, s-a daruit pe sine manastirii, la care a fost pogorat din munte, in care locuise sase ani mai înainte; iar de acolo suindu-se pe stalp, a stat acolo ani optsprezece. Apoi mergand la Muntele minunat a petrecut zece ani, la un loc înalt de pietre seci. Si suindu-se pe stalpul cel mic a petrecut patruzeci si cinci de ani, de i s-a facut toata vremea vietii lui ani optzeci si cinci. Si dintru acestia saptezeci si noua i-a savarsit cu lupta si răbdarea cea mai presus de firea omeneasca, si adormind a fost mutat spre marirea si asezarea îngerilor.

Sfintii Mucenici Meletie Stratilatul si a celor impreuna cu dansul: Ioan, Stefan, Serapion Egipteanul si Calinic Vrajitorul (magul); si a celor doisprezece comiti si tribuni; si a celor trei femei: Marciana, Paladia si Sosona si a celor doi prunci: Chiriac si Hristina; si a tuturor celor unsprezece mii doua sute si opt, care impreuna cu dansii au marturisit.

Sfantul Vincentiu de Lerins (sec V).

author avatar
A.P. Redactor
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger