AcasăOldTrucuri pentru o atitudine pozitiva

Trucuri pentru o atitudine pozitiva

Un sfat bun spune ca, daca nu poti sa fii cu adevarat bun sau curajos, cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci e sa mimezi ca esti astfel. Indicatia ar trebui urmata si atunci cind vine vorba de atitudinea pozitiva fata de lume si viata. Chiar daca nu sinteti optimisti prin definitie si chiar daca uneori va macina indoielile, puteti totusi sa le inspirati celor din jur impresia ca sinteti cel mai pozitiv om folosind citeva dintre (sau toate) trucurile de mai jos. Si, daca e sa-i credem pe psihologi, s-ar putea ca mimind optimismul, chiar sa deveniti mai optimist.

1. Zimbiti – cit mai mult si cit mai des; in felul acesta le aratati celor din jur ca sinteti o persoana deschisa, entuziasta si implicata.

2. Orientati-va catre rezolvarea problemelor – incercati sa gasiti solutii si sa le puneti in aplicare.

3. Fiti curios la ce se intimpla in jur si cu cei din jur si implicati-va – in conversatii sau in activitatile de grup, veti fi uimit cit de bine va veti simti dupa.

4. Rideti – atunci cind este cazul, dar cit mai des posibil, caci nimic nu este mai atragator decit o persoana care te face sa rizi sau care ride la glumele tale.

5. Nu va plingeti – nimic nu emana mai mult negativism decit o persoana care se vaicareste incontinuu si care ii plictiseste pe toti cei din jur cu cele mai marunte necazuri ale sale.

6. Spuneti Da – nimic nu va face sa fiti perceput ca o personalitate pozitiva decit capacitatea de a aproba, asa ca nu-l mai luati pe Nu in brate cu orice ocazie.

7. Stati cit mai drept – o pozitie corecta, care va mentine coloana dreapta, prezinta mai multe avantaje decit ati crede, nu doar in plan fizic, ci si psihic – chiar va veti simti mai plin de energie.

8. Evitati subiectele deprimante sau detaliile despre viata personala – daca vreti ca oamenii din jur sa va perceapa drept o fire pozitiva, ar fi bine sa renuntati la a vorbi mereu doar despre criza, somaj si fostul/fosta.

9. Ingrijiti-va de felul in care aratati – daca e adevarat ca persoanele deprimate devin mai putin atente cu aspectul lor, sa stiti ca si contrariul este adevarat: daca va veti ingriji putin, veti descoperi ca acest lucru nu doar ca va ajuta sa va simtiti mai bine, dar ii face pe cei din jur sa va aprecieze mai mult.

10. Faceti sport – latinii aveau dreptate cind afirmau ca o minte sanatoasa nu poate exista decit intr-un corp sanatos; exercitiile fizice va vor ajuta sa aratati si sa va simtiti mai bine si va vor oferi energia necesara pentru a va putea bucura din plin de viata.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger