AcasăNewsAlex Erbasu are lipici la contracte de milioane de euro cu RADET

Alex Erbasu are lipici la contracte de milioane de euro cu RADET

Mostenitorul imperiului Erbasu este pe placul sefilor RADET. Furnizorul de apa calda si de energie termica  din Capitala a semnat ieri un contract de 1,8 milioane de euro cu firma  pe care o conduce Alex Erbasu, iar in schimbul acestei sume fabuloase afaceristul trebuie doar sa intermedieze vanzarea unor tevi.

Alex Erbasu incaseaza sume fabuloase din banii publici

In timp ce Alex Erbasu isi face bagajele pentru Brazilia, unde va pleca intr-o scurta vacanta, ca sa sparga cateva sute de mii de euro, firma pe care o conduce castiga pe banda rulanta contracte din bani publici.

Firma „Constructii Erbasu” incaseaza 8.244.016 lei pentru a cumpara tevi de la fabrica si a le livra catre RADET

Una dintre institutiile la care Erbasu este abonat este RADET, principalul furnizor de apa calda si incalzire in sistem centralizat al Capitalei. Ieri, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti – institutie aflata in subordinea Consiliului General al Capitalei – a acordat un contract de 8.244.016 lei, adica 1.832.003 euro, societatii „Constructii Erbasu” SA.

Bisnita pe bani publici

Institutia subordonata Consiliului General al Capitalei i-a acordat lui Erbasu mai multe contracte in ultimii ani

In schimbul acestei sume, firma lui Alex Erbasu nu va trebui sa construiasca vreo cladire sau sa reabiliteze vreo constructie deja ridicata, ci va trebui sa livreze tevi din pexal si racorduri pentru acestea. Adica sa cumpere de la un producator de tevi si fitinguri de PE-Xb la un pret, sa puna un adaos comercial, ca orice afacerist care se respecta si care incearca sa faca profit, apoi sa le furnizeze catre RADET.

In ultimii ani, Erbasu a obtinut numeroase contracte din partea RADET, dar si din partea altor institutii care jongleaza cu banul public. Unul dintre cele mai „grase” contracte de anul acesta a fost cel primit de la fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteras. Chiar cu cateva zile inainte de alegerile locale, in luna iunie, fostul edil a oferit unui consortiu format din mai multe firme, printre care si „Constructii Erbasu” SA, un contract de peste 11 milioane de euro, pentru modernizarea Parcului Drumul Taberei. Mai mult, tot inainte de a fi gonit de la primarie de catre alegatori, Poteras i-a dat lui Erbasu pe mana o alta afacere profitabila din bani publici: reabilitarea termica a blocurilor din Sectorul 6.

author avatar
Dan Bratu
3.597 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger