Minunea de sub Pod

Duelul Rapid - CFR Cluj, scor 3-2, cel mai spectaculos meci al rundei 6 din Liga 1

Chiar daca vipiile au sufocat Pamantul, disputele fotbalistice isi vad de treaba lor, nederanjate de gradele ce au luat-o razna. Jocurile de la orele de seara se petrec intr-un cazan incins, iar cele din nocturna, intr-unul cu aburi sufocanti. Spectatorii, saracii de ei!, dezbracati pe jumatate, indura cu stoicism caldura greu de suportat, dar nu se lasa infranti de valurile fierbinti ce le frig pielea. Si tocmai acum, cand Dumnezeu a uitat, probabil, ca nu suntem in desert, prezenta meciurilor este aproape zilnica, obligandu-ne, pe noi, microbistii, sa ne perpelim prin tribunele stadioanelor, panditi de socul caloric ori mai stiu eu de cate alte probleme!

Duelul Rapid - CFR Cluj, scor 3-2, cel mai spectaculos meci al rundei 6 din Liga 1

Etapa a sasea a inceput cu jocul dintre distribuitorii de gaze de soba din Medias si oltenii din Severin. Echipa profesorului de matematica Pustai, inca din primele minute, a initiat atacuri in tromba, reusind sa-i invinga cu 2-0 pe oaspeti, care n-au putut face fata presiunii ardelenilor. S-ar mai putea spune ca gazarul Llulaku a fost cosit in careul advers de un oltenas, dar arbitrul Craciunescu n-a vazut faza cu pricina, el fiind preocupat, probabil, in clipele alea sa admire fetele din tribuna! Sambata, in cea mai calduroasa zi a anului (in jumatate de tara s-au inregistrat peste 40 de grade Celsius), la Galati, Gloria lui Padureanu i-a stricat ziua lui Dorinel, obtinand, pe merit, un egal (1-1).

Otelarii sunt intr-o forma ingrijoratoare, iar antrenorul lor este din ce in ce mai nervos, lucru normal daca te gandesti ca in urma cu putin timp a purtat coroana campionului. La Ploiesti, Astra i-a spulberat pe chejneni, umplandu-le ranitele cu sase bombe. Elevii lui Stan au inscris si ei, la randul lor, trei goluri, chestie care ar trebui sa-i puna pe ganduri pe aparatorii lui Multescu. In incheierea zilei, pe Giulesti s-a jucat partida dintre Rapid si campioana CFR Cluj. A fost un meci nebun.

La pauza ardelenii conduceau cu scorul de 2-0, iar giulestenii mergeau la cabine in zece oameni, din pricina eliminarii din minutul 30 a lui Oros. Cred ca nici arbitrul Tudor nu credea in vreo minune care sa-i salveze pe rapidisti de umilinta infrangerii, mai ales ca nu le iesise nicio faza mai acatarii. Dar iata ca, intorsi de la cabine, acarii lui Copos au schimbat macazul si s-au pus pe alergat de credeai ca li s-a gresit cafeaua de la pauza! Jucand foarte bine, ei au reusit sa inscrie un gol, urmat de altul, realizat dintr-o lovitura de la 11 metri „scoasa” de mult-hulitul Surdu, care s-a aruncat ca in piscina, determinandu-l pe arbitrul intalnirii sa acorde lovitura de pedeapsa.

Cum domnii de la Cluj s-au crezut intrati in timpul orei de relaxare, celor de sub Podul Grant le-a fost la indemana sa mai introduca mingea in plasa lui Felgueiras, castigand meciul cu 3-2! Dar tot omul venit la stadion s-a gandit la o minune! Minunea de sub Podul Grant! Duminica, la Iasi, gorjenii erau gata-gata sa muste din marul otravit. Moldovenii au jucat foarte bine, punandu-i lui Grigoras mari probleme. Abia in prelungiri (of, prelungirile astea!), gorobetii s-au trezit din amorteata si, fortand, au inscris golul victoriei. In urmatorul meci, Dinamo a intalnit Petrolul.

Prima repriza s-a incheiat la egalitate (1-1), bucurestenii  alergand cu capul intre urechi, precum elefantii. In repriza a doua, „cainii rosii” au continuat sa joace catastrofal, in vreme ce ploiestenii au dominat zeci de minute, dar au trimis mingea in bara. In minutul 93, Catalin Munteanu a pasat proaspatului intrat Tucudean, care a inscris cu capul: 2-1! Asta-i fotbalul!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger