AcasăNewsINS a stabilit cati romani mai sunt in tara

INS a stabilit cati romani mai sunt in tara

Reprezentantii Institutului National de Statistica au anuntat cifra provizorie a populatiei Romaniei, datele fiind stabilite in urma recensamantului care a avut loc in 2011.

Membrii Comisiei centrale pentru recensamantul populatiei si al locuintelor, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), au anuntat, luni, care este numarul romanilor stabiliti in tara, asa cum a reiesit in urma recensamantului din 2011.

Astfel, conform acestora, cifra preliminara si provizorie pentru populatie este de 19.043.767 de persoane care au resedinta obisnuita in tara.

„Datele prelimiare si provizorii au caracteri informativ si nu decizional,” a mai afirmat presedintele INS, Vergil Voineagu, citat de b1.ro.

Membrii Comisiei au dorit sa precizeze faptul ca aceste cifre sunt provizorii, datele oficiale si definitive ale recensamantului din 2011 urmand a fi anuntate in 2013. Totodata, acestia au anuntat ca, dat fiind faptul ca datele sunt provizorii, informatiile nu vor fi trimise niciunui organism international.

Dorind ca anuntul facut de Institutul National de Statistica (INS) sa nu fie interpretat ca find un gest politic, membrii comisiei au anuntat ca rezultatul recensamantului nu are legatura cu decizia Curtii Constitutionale privind referendumul.

„Precizez ca nu are intalnirea de astazi nicio legatura, cum de altfel nici recensamantul nu are nicio legatura cu procesul electoral, cu validarea sau invalidarea referendumului”, au mai spus acestia.

author avatar
Ionut Zgimbau
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger