AcasăOldSuper-spionul Virgil ne incercuieste

Super-spionul Virgil ne incercuieste

Nu am putut sa nu remarc, in lenea si canicula ce m-a cuprins cu totul, scandalul diplomatic dintre România si Rusia. Cica rusii au prins in flagrant un spion de-al nostru si l-au dat la TV. Seamana a razbunare, cred io. Pentru ca asa ceva nu se face. Ca d-aia e spionaj ca e ceva secret, niciodata nerecunoscut de nici un stat. Ma rog, p-orma am dat si noi un rus afara din tara, si gata. Apoi, iarasi nu am putut sa nu remarc, de aici de pe bancuta din parcul stabilimentului, gravul scandal de spionaj dintre India si Pakistan, poate cel mai grav din ultima mie de ani. Este vorba de un porumbel capturat la granita dintre India si Pakistan.
Suspiciunile indienilor au ca obiect inelusul de la piciorul zburatoarei, precum si faptul ca vietatea avea vopsit pe pene, cu cerneala rosie, un mesaj care contine un numar de telefon si o adresa din Pakistan. Cu toate ca pasarea a fost arestata in luna mai, serviciile secrete indiene au refuzat sa dea noi detalii despre porumbelul spion care continua sa stea inchis intr-un loc secret.
Ma uit gales la Virgil. Sigur e si el spion. Am vazut io cum sta cu ochii in monitorul calculatorului lui domn’ doctor. Sta cu orele. Si l-am mai surprins prin locuri din stabiliment unde n-are ce sa caute. Dar cel mai mult ii place sa stea in brate la domnu’ colonel care-i povesteste nopti intregi aventurile lui din armata. Pentru ca domn’ colonel crede ca Virgil e un om mai mic. Si-l tot striga Alexei. De unde numele de Alexei, nu stiu. Cert e ca acu’ ma uit in ochii lui Virgil si constat ca-i are oblici. E clar… E spion nord-coreean… In fapt cred ca e o “conserva” (agent adormit) care asteapta reactivarea dupa invadarea României de comunistii cu ochii oblici… Pa…

Pandan Bogturu

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger